StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Maakt Chris Kablan zijn wederoptrede tegen Helmond ?
Vandaag is een dag waarop elke supporter die niet met vakantie is, op de Freethiel moet zijn, want de fandag is bij uitstek DE dag van en voor de supporter. Het aantrekkelijk ogend programma voor vandaag vinden jullie terug op de website van de club, maar de klemtoon zal zoals altijd liggen op de typische gezelligheid die bij een familieclub als SK Beveren hoort. Het wordt uitkijken naar onze eerste (weliswaar vriendschappelijke) thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met Helmond Sport als tegenstander. De wedstrijd begint om 17 uur en we zijn er van overtuigd dat het extra uitkijken wordt naar verloren zoon Chris Kablan die sinds midden deze week meetraint met de groep wat er op kan wijzen dat hij in "relatief" goeie conditie is teruggekeerd vanuit de Verenigde Staten, want anders zou hij aangewezen zijn op individuele trainingen. En ik heb zo een voorgevoel dat er vandaag nog wel eens een of meer nieuwe spelers aan het publiek zullen voorgesteld worden, want dat is op de supportersavnd van een paar weken geleden net niet kunnen gebeuren. Nieuw kan natuurlijk ook betekenen spelers die al een paar weken geleden werden aangekondigd zoals met Chris Kablan het geval was, maar fysiek nog niet aanwezig waren. Jullie komen toch ook straks ? Tot dan !

* Het zit in de familie.
Hij is nu iets jonger als het moment waarop zijn vader debuteerde in het fanion van SK Beveren. We hebben het over vader Traistan en zoon Kjell Peersman. Kjell is duidelijk gebeten door dezelfde keepersmicrobe als vader Tristan. De 18-jarige Kjell is Belgisch jeugdinternational en een grote belofte die zijn kansen lijkt te gaan krijgen bij de Nederlandse topclub PSV Eindhoven. De club pakte fier op de eigen website uit met een vierjarige contractverlenging voor Peersman en steekt niet onder stoelen of banken dat het in Kjell een toekomstige eerste keeper ziet. Voorlopig is de jonge Belg nummer 4 in de Eindhovense keepershiĆ«rarchie, maar het is wel de bedoeling dat Kjell dit seizoen eerste keeper wordt bij Jong PSV dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, onze Challenger Pro League. Het spreekt vanzelf dat Kjell zelf in deze contractverlenging een beloning ziet voor het harde werken de voorbije jaren (hij sloot in 2014 aan bij pSV), maar beseft tegelijkertijd dat de bevestiging van het vertrouwen in zijn keeperstalent door PSV, pas een eerste, weliswaar belangrijke, stap is in zijn verdere ontwikkeling. Dat klinkt alleszins hoopvol en we moeten hopen dat Kjell iets beter beide voetjes op de grond kan houden dan viervoudig Rode Duivel vader Tristan. Dat was een heel goeie doelman die veel te vlug de Freethiel ruilde voor het toenmalige Astridpark van Anderlecht en uiteindelijk niet uit zijn carrière (alhoewel velen er zouden willen voor tekenen) heeft gehaald wat er in zat. We gaan met veel belangstelling Kjell blijven volgen !

* Din Sula voorlopig werkloos.
We ontvingen een reactie op het artikel over ex-spelers van W-B die "wellicht" dit seizoen aan de slag zullen gaan in 1B, de Challenger Pro League dus. Bartje Verhulst dacht dat Din Sula daarin ontbrak als speler van Virton, maar blijkbaar heeft Din die einde contract was bij Virton, nog geen nieuwe club gevonden. Even werd hij gelinkt met Patro Maasmechelen, maar donderdag verscheen zijn naam op het wedstrijdblad van een ploeg spelers zonder contract die een oefenmatch speelde tegen Dikkelvenne. Din Sula startte in die wedstrijd op de bank.

PVW.