StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Sander Coopman tekent, maar slechts voor 1 seizoen?

Met de West-Vlaming Sander Coopman heeft SK Beveren zijn laatste nieuwe transfer aangekondigd eerder deze week. Op de fandag werd duidelijk dat er in elke linie nog een speler bij moet. Nog minstens 2 transfers te gaan dus. Toch blijf ik graag hangen bij Coopman. En dan specifiek over diens contract.

Toen ik las dat Sander Coopman eindelijk een 'Beverenboy' is, gingen mijn hersenen verschillende kanten op. Enerzijds denk je; "Eindelijk, die jongen traint nu al weken mee.". En anderzijds stel je je vragen over diens fysieke paraatheid. Echter viel bij het openen van het bijhorende artikel nog iets anders op. Sander Coopman tekent een contract voor 1 jaar. 1 jaar, zonder optie op een nieuw contract na het komende seizoen.

Meteen begint de molen in mijn brein te draaien. Wat kan dat betekenen? En moeten we dat erg vinden? Er spoken verschillende pistes door mijn hoofd. Wil Coopman zelf maar minstens 1 seizoen blijven? Als dat zo is, kan dat betekenen dat hij volledig in zichzelf gelooft en hoopt een stap hogerop te kunnen zetten na een succesvol seizoen. Langs de andere kant kan hij mee aan de basis liggen van de promotie van SK Beveren en zo een beter contract afdwingen. Maar misschien is het wel zo dat de club de speler slechts een éénjarig contract wil geven om duidelijke redenen. Wat die redenen dan zijn.. Toch zijn blessuregevoeligheid? De hoge kost van zijn contract?

Als het dat eerste is, dan had de club de keuze naar mijn gevoel beter niet moeten maken. Met de ambities die SKB uitspreekt heb je een topfitte en vooral kwalitatief sterke kern nodig. Geen passanten die meer in de lappenmand liggen dan op het veld staan. Begrijp mij niet verkeerd. Ik zie in Sander Coopman een groot talent en hoop vooral voor hemzelf dat hij geen vreselijke blessures meer oploopt. Maar ook als het die tweede piste is, namelijk het financiële risico, dan ben ik er ook niet van overtuigd dat Coopman de man is die je zoekt. Met een Kevin Hoggas in het team heb je in principe een nummer 10 die zeker is van zijn plaats in de basis. Zet daar een jeugdproduct of jong talent tegenover die als doublure kan spelen. Geen gelijkwaardige speler die je mogelijks een pak centen kost.

Ik stel mij dus zichtbaar vragen bij zowel de contractduur als de initiële bedoeling van deze transfer. Kan Coopman een rijtje lager ingezet worden, naast Verstraete? Soit, antwoorden zullen we pas krijgen bij de start van de competitie. Voor overthinkers zoals ik is het nog even op de tanden bijten. Wat ik wel zeker weet, is dat ik niet meer kan wachten op het nieuwe seizoen in de Challengers Pro League.

Seppe Meul.