StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Daar is em, daar is em !
Zo ongeveer zou de betreurde Rik De Saedeleer de aanwezigheid van Everton Luiz op zijn eerste training gisteren dinsdag hebben omschreven. De 34-jarige Braziliaan arriveerde zondag op de Freethiel nadat hij een maand geleden officieel werd voorgesteld. Dinsdag onderging Luiz de medische testen en we moeten hopen dat na de wel bijzonder moeizame weg die hij heeft afgelegd, hij 100 procent fit wordt bevonden. We zochten maandag in de Freethielsprokkels naar een plausibele verklaring waarom er zo geheimzinnig werd gedaan over de opstelling van SK Beveren in het vriendschappelijk duel tegen Genk zondag jl., maar zou het kunnen dat hij daar al wat speelminuten kreeg van Wim De Decker ?
Op de officiële website van SK Beveren lezen we dat de club er alles zal aan doen om Luiz speelgerechtigd te maken voor de openingswedstrijd op Het Kiel zaterdagnamiddag, maar in theorie kan dat gezien de digitale mogelijkheden van deze tijd, weinig problemen opleveren. Vraag is vooral in welke fysieke toestand Luiz in dat geval zal debuteren (hetzij starten, hetzij invallen) en hoe verantwoord dit is ten opzichte van de overige kernleden die het grootste gedeelte van de voorbereiding hebben meegemaakt. Daarbij komt dat er best wat verwachtingen op de schouders van Everton rusten gezien zijn leeftijd, land van herkomst en ook een beetje zijn palmares. En niet te vergeten, er wordt al zo lang over hem gepraat dat hij alleen al daarom een etiket van een zeker verwachtingspatroon krijgt opgespeld. Hoe men het ook draait of keert, welke positieve of minder fraaie zaken over Everton worden verteld, het enige wat telt is hoe hij het er op de groene rechthoek van afbrengt en als dat meevalt zullen we het lange wachten graag met de mantel der liefde bedekken.

* En plots gaat het weer snel.
Het lijkt er op alsof de transferperiode bij SK Beveren in een soort golfbewegingen gebeurt. Plots is er grote bedrijvigheid, vervolgens valt het weer tergend lang stil en dan weer draait de transfermolen op volle toeren. Hij moest natuurlijk van minder ver komen, maar de hier vorige week aangekondigde Taofeek Ismaheel komt met ingang van dit seizoen SK Beveren vervoegen. Of het versterken is moet worden afgewacht, maar iedereen en dus ook Taofeek, verdient een eerlijke kans. Deze 22-jarige Nigeriaanse naar verluidt pijlsnelle flankaanvaller wordt door League 1-club Lorient voor een jaar ter beschikking gesteld van de Waaslanders en speelde tot nu toe nog geen minuut voor de Fransen. Voordien vertoefde Taofeek bij een drietal Noorse clubs waarbij hij met 13 goals en 8 assists bij Fredrikstad de aandacht trok van Lorient. Die club geeft hem nu de mogelijkheid om bij SK Beveren bijkomende Europese ervaring op te doen (dat kan uiteraardook zonder Europees te spelen). We geloven CEO Antoine Gobin graag wanneer hij zich verheugt op de komst van Taofeek en dat zijn officiële werkgever Lorient van mening is dat Ismaheel aan het door SKB gezochte profiel voldoet, maar die ingesteldheid leg ik ook aan de dag bij de overname door de garage van onze wagen, waarmee ik in geen geval wil bedoelen dat wij onze auto van de hand doen omdat hij het niet meer naar behoren doet.

PVW.