StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hij is iets slimmer dan Hazard, maar niet zo rijk !
Ondanks beloften dat hij nog kansen zou krijgen, bleef Eden Hazard woensdag tijdens de Super Cup wederom 90 minuten op de bank bij Real Madrid tegen Frankfurt en dat moet pijn doen binnenin bij de sympathieke Belg. Jur Schryvers zal de vergelijking geweldig vinden als hij dit zou lezen om zo zijn vertrek bij SK Beveren aangekondigd te zien, maar hij heeft alvast niet langer gewacht om van een dood spoor op de Freethiel te stappen en zijn voetbalgeluk elders te zoeken. Jur zal ongetwijfeld minder gesolliciteerd worden voor een nieuwe job dan Eden, maar hij is op dat vlak misschien iets slimmer geweest en eieren voor zijn geld gekozen, want een voetballer wil niks liever dan spelen. Schryvers sluit zijn hoofdstuk op de Freethiel af en gaat aan de slag bij reeksgenoot Deinze waar hij een tweejarige verbintenis mocht onderschrijven.
Vanuit het standpunt van club en speler bekeken een logische keuze, want de plaatsjes op het dicht bevolkt Beverse middenveld zijn duur (er vertrokken nauwelijks middenvelders, terwijl er met Fall en Luiz nog 2 spelers bij kwamen).
En toch. Ik ben er van overtuigd dat Jur misschien wel de Beverse speler is met de beste mentaliteit op en naast het veld op wie men als coach altijd kan rekenen om voorop te gaan in de strijd op moeilijke momenten. Schryvers is evenmin iemand die zal proberen de boel op stelten te zetten als hij een tijdje op de bank belandt. Integendeel, hij zal in dat geval extra gemotiveerd zijn om de coach het tegendeel te bewijzen en reken maar, die coach krijgt bij de eerstvolgende invalbeurt een uiterst gemotiveerde Jur te zien. Het zal niet zo moeilijk zijn om een beter voetballende speler op de positie van Schryvers te posteren, maar of die met dezelfde mentaliteit tussen de lijnen zal staan, toch maar afwachten. Jur is ook een soldaat die op meerdere posities kan worden uitgespeeld en die polyvalentie is zeker een troef voor nieuwe club.
Ja, ik kan het vertrek van Schryvers best kaderen, maar er lopen zeker nog spelers rond in onze ruime kern die niet beter zijn dan Jur.
Het ga je goed makker in Deinze !

PVW.