StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB

EINDELIJK, SK BEVEREN MAG AAN ZIJN TWEEDE LEVEN BEGINNEN.

Een weekje minder dan 2 maanden voorbereiding, maar deze namiddag is het zo ver ! Waasland-Beveren is in het tussenseizoen zacht ingeslapen en net zoals in het echte leven valt dat vaak samen met een geboorte, of moeten we in dit geval spreken over een verrijzenis ?

Er zijn tijdens de zomermercato redelijk wat spelers vertrokken, maar ook een flink aantal nieuwkomers vonden de weg naar de Freethiel. Vertrekkers, blijvers of nieuwkomers, het meest spektaculaire nieuws van de voorbije maanden was zonder twijfel de naamsverandering van Waasland-Beveren naar SK Beveren en toch is de cirkel nog niet helemaal rond, want het ultieme doel is een grote K die de S vooraf gaat in de naam. We zullen het dus houden bij een eerste belangrijke stap naar een prachtig eindresultaat, net zoals de fans van SK Beveren hopen dat hun geliefde club straks hetzelfde zal doen tegen Beerschot, nl. de eerste stap zetten van een seizoen waarin het tot het bittere einde zal meedoen voor de hoofdprijs.

Veranderen van eigenaar of een naamswijziging ondergaan, er zijn zaken die blijkbaar nooit zullen veranderen. De voorbereiding van SK Beveren was zacht uitgedrukt chaotisch met als dieptepunt een ongeziene keeperssoap waardoor de oefenwedstrijd op het veld van Kallo tegen Kortrijk, niet kon doorgaan. Gelukkig is onze nieuwe coach Wim De Decker een zoon van het Freethielhuis en dan geraakt men niet snel in paniek, maar veel erger moet het natuurlijk niet worden. En als het een troost mag zijn voor wie met een bang hartje voor zijn scherm gaat plaatsnemen morgen, ik heb mr. Sk Beveren Geert De Vreese (het moet KSK Beveren zijn zeker Geert), onlangs horen vertellen dat voorafgaande aan een kampioenenjaar uit die goeie oude tijd, KSK Beveren een belabberde oefencampagne speelde, maar met de hoogste onderscheiding aan de haal ging op het einde van dat seizoen. Zouden we dus nu ook zand in de ogen aan het strooien zijn bij de concurrentie ?

Het is bijzonder jammer dat een aantrekkelijke affiche als Beerschot - SK Beveren zonder publiek moet worden afgewerkt, maar gezien het aantal abonnees dat De Ratten thans kunnen voorleggen, zie ik dit eerder als een nadeel voor de thuisploeg dan voor de bezoekers.

Aan voorspellingen ga ik mij voor de match van morgen niet wagen. Beerschot heeft na zijn degradatie de borstel flink door de selectie gehaald (of moeten halen) en vooral Belgisch ingekocht, maar dat hoeft absoluut geen nadeel te zijn.

Ik las dat Seppe gisteren in zijn wekelijkse Kleppe De Mannekes ver ziet geraken dit seizoen (zou het er iets mee te maken hebben dat hij een tijdje geleden over 't water is gaan wonen) en dat maakt deze partij wie weet enigszins richtinggevend voor wat de beide supportersclans dit seizoen mogen verwachten.

Er zullen wel verschillende redenen zijn waarom ik op dit moment niet wordt overvallen met een sportief "wouw" gevoel over SK Beveren, maar een daarvan is zeker dat er door de club alles aan wordt gedaan om de spelersgroep zoveel mogelijk af te schermen. Als blijkt dat het een bewuste keuze is om de druk af te houden en het werkt nog ook, zal ik de eerste zijn om deze praktijk toe te juichen, maar het creëert wel een gevoel van twijfel, onzekerheid en het duidt allerminst op van eigen sterkte uitgaan. Daar hebben we ook weinig redenen toe, want de voorbereiding verliep allesbehalve rimpeloos. We leggen onze hoop dan maar in handen van de man die iedereen zo graag zag komen en die bewezen heeft met het stamnummer 1 (The Great Old) waar ongetwijfeld de druk om te promoveren al veel jaren ontelbare keren hoger was dan in Beveren, het bijna onmogelijke te realiseren vanuit de hem toegedichte luwte en sereniteit. Het wordt dus wat mij betreft een dubbeltje op zijn kant straks en een moeilijk in te schatten factor daarbij zullen de weersomstandigheden zijn. Een puntendeling dan maar om mee te beginnen, of mogen we daarmee niet tevreden zijn, want Beerschot heeft in het tussenseizoen meer sterkhouders laten vertrekken dan SK Beveren.

Patrick Van Wesemael.