SK Beveren heeft na een zeer matige wedstrijd tegen een weinig imponerend Beerschot, zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Met een tikkeltje goeie wil was een puntendeling te verantwoorden geweest, maar het was toch Jorn Brondeel die met het meest aantal knappe reddingen moest uitpakken. Op de openingsfase na waarin Maderner een drietal keer kon dreigen en de laatste 10 minuten van de wedstrijd omdat SKB geen andere keuze meer had, hebben de mannen van Wim De Decker een teleurstellende partij achter de rug. Een gebrek aan creativiteit en durf en het bekende verhaal van veel te gemakkelijk kansen weggeven achterin, waren de voornaamste oorzaken. Pas na rust met het inbrengen van Tom Reyners en later de degelijke invalbeurten van Taofeek en Barry, zagen we een gretiger SKB, maar al bij al te weinig om de numerieke meerderheid gedurende een half uur uit te buiten. Pechvogel van de avond was Lucas Ribeiro Costa die gerust wat creativiteit aan enkele ploegmaats zou mogen cadeau doen. In de slotminuten zag Lucas keeper Vanhamel met een wereldsave uitpakken en even later verhinderde de paal een licht geflatteerde 1-1.

Enkele bedenkingen : Mertens werd met tweemaal geel uitgesloten, maar als men op korte termijn niks gaat doen aan diens positie ziet het er niet goed uit. Kablan op rechts en Tshimanga op links kan onmogelijk slechter uitpakken. Uitstekende match was er van Jorn Brondeel tussen de Beverse palen, maar bij het enige doelpunt stond hij, hetzij niet goed opgesteld, hetzij last van de zon. Onze coach lijkt met Corryn en Verstraete te kiezen voor ervaring, maar zij moeten dringend hun niveau optrekken, want er zit nog wel wat jong geweld op de bank dat in staat moet zijn het vuur aan de schenen te leggen van deze routiniers.
Slotconcluzie van deze openingswedstrijd : wie bang is krijgt ook slaag en met alle respect voor Beerschot, dit verlies voelt net iets vervelender aan omdat tegen deze tegenstander met meer lef aan de dag te leggen, verliezen niet nodig was geweest.

Lees hierna het volledig matchverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

GEEL-BLAUW VERLIEST EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD MET KLEINSTE VERSCHIL

Onze Leeuwen zijn er vandaag niet in geslaagd om op de eerste speeldag de overwinning te pakken. Beerschot kwam in de eerste helft op voorsprong via een afstandsschot van Matthys. Na de rust pakte Brondeel uit met enkele knappe reddingen en Ribeiro trof de paal, maar gescoord werd er in de tweede helft niet meer. Eindstand: 1-0.

In een zo goed als leeg Olympisch Stadion startte Beerschot het dominantst aan de partij. Na een kansje voor Baeten reageerde SKB meteen via Maderner. Het schot van de Oostenrijker zoefde voorlangs. Nog geen minuut later kreeg Verstraete een vrije schietkans, Vanhamel kon vrij eenvoudig klemmen. In de 9deminuut zette Maderner zich opnieuw krachtig door en verscheen al voor een tweede keer oog in oog met Vanhamel. De spits was bij zijn uithaal niet in balans en het harde schot vloog naast. Na dit aangename begin viel de partij even stil tot in de 17de minuut Matthys iets moois in gedachten had. Met een lob trachtte de linkspoot van buiten de zestien Brondeel te verschalken. De verdediger slaagde in zijn opzet: 1-0, de thuisploeg op voorsprong. Na de drankpauze reageerde Beveren. Hoggas kwam een teen tekort op een snelle vrije trap van Ribeiro. Niet veel later lanceerde diezelfde Ribeiro Maderner, de Beverse goalgetter trapte opnieuw voorlangs. Vlak voor rust moest Kablan nog uitpakken met een ultieme tackle om Sebaoui het scoren te verhinderen.
Ruststand: 1-0.

Bij de rust kwam Reyners in de ploeg ten koste van Kablan. Beerschot startte furieus. In de eerste tien minuten telden we maar liefst drie grote scoringskansen, Brondeel stond met prima reflexen telkens pal. In de 61ste minuut trok Van den Bergh aan de noodrem bij een doorbraak van Maderner. Denil aarzelde niet en stuurde de verdediger van het veld, Beerschot nog een half uur met tien. Bijna kon SKB meteen profiteren, maar Vanhamel ranselde de vrije trap met een kattensprong uit zijn doel. Vijf minuten later redde zijn collega aan de overzijde opnieuw de meubelen op een dubbele poging van Vaca. Ondanks dat geel-blauw de druk stevig opvoerde, was het lang wachten op een grote kans. In de 83ste minuut hield Vanhamel de thuisploeg nogmaals recht met een schitterende parade op een schot van Ribeiro. In diezelfde minuut haalde de linkspoot nogmaals uit, zijn schot spatte uiteen op de paal. In het slot van de partij probeerden Reyners en Ismaheel doelman Vanhamel met afstandsschoten te verslaan, maar de goalie pareerde andermaal elke poging. In de extra tijd moest bij geel-blauw ook Mertens nog het veld verlaten na een tweede gele kaart. Eindstand: 1-0.
Volgende week (zat. 20/08) nemen onze Leeuwen het op speeldag 2 thuis op tegen RE Virton. De wedstrijd gaat van start om 16.00 uur.