StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hangt er een derde hoofdstuk Freethiel in de lucht ?
Is het omdat hij bij Standard niet langer gewenst is, of is er wel degelijk concrete interesse van Sk Beveren voor Joachim Van Damme ? Feit is dat de Rouches aan de grote schoonmaak zijn begonnen en de grootverdieners er uit moeten waaronder Avenatti. Of Joachim een grootverdiener is durf ik te betwijfelen, want dan lijkt SK Beveren niet meteen over de beste papieren te beschikken. Een type Van Damme kunnen veel ploegen in de JPL gebruiken, laat staan in de Challenger Pro League. Hoe graag we ook zouden zien dat onze dromen werkelijkheid worden, persoonlijk schat ik de kans bijzonder klein in dat Van Damme aan een derde hoofdstuk op de Freethiel zal beginnen.
Voor de naamswijziging alleen al zou Beverboy Joachim het willen doen, maar makelaars doen waarschijnlijk liever zaken met een club uit 1A waar over het algemeen de budgetten iets ruimer zijn en geven ongetwijfeld de voorkeur aan een definitieve overgang ipv een huurovereenkomst. Daarenboven stelt zich de onvermijdelijke vraag en dat is zonder Van Damme gerekend uiteraard, wat gaan we allemaal met die spelers doen en wat blijft er nog over van het voornemen van de club om de kern te versmallen en de nadruk te leggen op kwaliteit. Men blijft spelers aantrekken voor dezelfde positie (bv. Taofeek, Da Costa, Reyeners, Anicet enz. of Corryn, Tshimanga en Kablan), terwijl men op rechts blijft aanmodderen. Daardoor zullen spelers enkel in de ploeg kunnen blijven wanneer ze bereid zijn hun beste/voorkeursplaats af te staan met onvermijdelijk verlies van rendement tot gevolg.

* Vrijdagavond sportavond in ons lokaal Café De Zwaan.
Wie nog niks heeft gepland voor komende vrijdag kan vanaf 19.30 uur terecht in ons lokaal Café De Zwaan te Hingene voor onze seizoensopener. Iedereen is uiteraard welkom (en gratis natuurlijk) en we hebben aansprekende gasten.
Voorzitter Jo Van Moer heeft toegezegd van de partij te zullen zijn en hij zal worden geflankeerd door onze COO Bart Foubert. Het wordt gegarandeerd weer een fijne supportersavond met mogelijkheid voor de aanwezigen om vragen te stellen aan onze gasten. Zeker eens afkomen voor wie kan !

* Michael Davis op huurbasis naar de beloften van Antwerp.
Met de komst van Sheldon Bateau en iets eerder Michael Mulder, slonken de speelkansen van Michael Davis zienderogen en daarom werd beslist de centrale verdediger op huurbasis ter beschikking te stellen van de Rood-Witte beloften. Zelfs een eventueel vertrek van Aleksandar Vukotic zou geen zoden aan de dijk hebben gebracht voor de 20-jarige Davis waarvan ik denk dat hij nog niet definitief mag worden afgeschreven voor het niveau 1b.

PVW.