StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat hebben we geleerd na 1 speeldag?

Aan voorbarige conclusies wil ik mij na 1 speeldag nog niet wagen. Echter is de voorbije maanden de hype rond de club enorm gegroeid door de naamsverandering en de nieuwe wind die in de Freethiel waait. Daarom is een nuchtere analyse geen overbodige luxe. Zelfs niet na de openingsspeeldag.

Toen de kalender bekend werd gemaakt, was de modale supporter van geel-blauw dolenthousiast. Openen met een derby. Tot het door begon te dringen dat de wedstrijd zonder supporters gespeeld zou worden. Was het een voorbode? Een eerste teken dat de openingswedstrijd er één in mineur ging worden? Achteraf gezien zou je zeggen van wel. Echter had ik bij de start van de voorbereiding gezworen niet cynisch, (té) kritisch, of te misnoegd te zijn in de beginfase van de competitie.

Waasland-Beveren, sinds juni SK Beveren, zou niet zijn wie ze zijn als ze dat niet even zouden testen. Zo bleek natuurlijk al in de voorbereiding. Toen de transfers ietwat langer uitbleven dan vooraf gehoopt, en het ook niet per sé de namen waren waar iedereen op zat te wachten, begon het toch al te knagen. Maar toen moest de competitie dus nog beginnen.

Op het laatste nippertje stelt de club Sheldon Bateau nog voor als nieuwste aanwinst. Een absolute gevestigde waarde in de Belgische hoogste klasse. Het zou nipt worden om hem nog aan de start te krijgen van de openingswedstrijd. Maar zelfs dat ging lukken. Het gevoel zat goed. De competitie mocht beginnen.

En toen werd het pijnlijk. De wedstrijd was nauwelijks begonnen en je wist al hoe laat het was. De pressing begon hoog, maar de spelers konden dat amper 10 minuten belopen. De bal ging moeizaam rond en Beerschot nam het spel meer en meer over. Na een kwartier volgde, ongelukkig dat wel, het openingsdoelpunt voor de Ratten. Ook daarna kwamen zij nog enkele keren aankloppen. SKB was vooral gevaarlijk op de tegenaanval, en zelfs dat was uitzonderlijk.

Gaandeweg de wedstrijd werd het duidelijk dat geel-blauw met lege handen naar de Freethiel terug ging keren. De Ratten waren nog een aantal keren gevaarlijk. De 2-0 was nader dan de gelijkmaker.

Waren er verzachtende omstandigheden? Ja. De warmte speelt ongetwijfeld parten. De spelers zijn nog niet 100% op elkaar ingespeeld. En er moet ook zeker nog versterking volgen om competitief voor de dag te komen. Maar deze argumenten gelden ook voor de tegenstander. Dus dan vraag je je af of het wel verzachtende omstandigheden zijn.

De kern is momenteel nog niet klaar voor wedstrijden op het scherpst van de snee. Jammer, want elk verloren punt is er in de strijd om de titel één te veel. Er is nog werk aan de winkel. De weg is nog lang.

Volle focus op Virton nu.

Seppe Meul.