StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NU AL DRUK OP DE KETEL ?

We zijn amper 1 speeldag ver en na het onnodig verlies op het Kiel, voelt de situatie nu reeds aan dat er tegen Virton deze namiddag simpelweg gewonnen moet worden en daarvoor zijn meerdere redenen. Ambitie tonen, aansluiting behouden en de best hoge verwachtingen bij de supporters niet nog een keer temperen.
Bijkomend lastig is dat de tegenstander naar de naam Virton luistert en we de Luxemburgers op dit moment nog linken met het zwalpende team van vorig seizoen dat kansloos degradeerde, maar dankzij de licentieproblemen van Moeskroen opnieuw zijn plaats mocht innemen in 1B. En het moet gezegd, dit Virton is absoluut niet meer te vergelijken met de ploeg die vorig seizoen viermaal aan het kortste eind trok tege Waasland-Beveren, maar niet vergeten, ook een keer binnen de 20 minuten op een onwaarschijnlijke 0-3 voorsprong stond op de Freethiel en pas na een miraculeus slotoffensief van W-B met 4-3 het onderspit moest delven.

Indrukwekkend, zo heb ik de eerste helft van Virton - RWDM afgelopen weekend ervaren. Onder impulsen van een ongrijpbare Yannick Aguemont versierde het een viertal uitstekende mogelijkheden om de Brusselaars al vroeg het nekschot te geven, maar Defourny gaf geen krimp. In de tweede helft werd de partij evenwichtig, kwamen de bezoekers ook enkele keren dreigend opzetten, maar met een late strafschop zag het er naar uit dat Virton alsnog zou beloond worden voor een sterke eerste helft. Een wanhoopsoffensief leverde de Brusselaars uiteindelijk een licht gevleide puntendeling op, maar dit Virton toonde zaterdag op efficiëntie na, veel kwaliteit die de tegenstander niet onberoerd zal laten.

Dat laatste, kwaliteit, was hetgeen SK Beveren zaterdag veel te weinig toonde. We durven denken dat er in ieder geval meer aanwezig is dan de ploeg liet zien op het Kiel, maar het wordt tijd dat jongens die aan hun tweede seizoen beginnen of er al langer rondlopen, opstaan en verantwoordelijkheid nemen. Wat ook de oorzaken mogen zijn, spelers als Hoggas en Verstraete om er maar enkele te noemen, hebben ongetwijfeld goeie loonvoorwaarden, maar presteren al te lang onder hun waarde en als we het zo stellen wil dit vooral betekenen dat we overtuigd zijn dat zij over voldoende kwaliteiten beschikken om van waarde te zijn voor onze club. Verder is het benieuwd uitkijken wie zal moeten wijken voor (zo nemen we toch aan) de debuterende Everton Luiz en wie de geschorste Jenthe Mertens zal vervangen. En zou Corryn onze coach voldoende hebben overtuigd om Tshimanga op de bank te houden ? Zeker in thuiswedstrijden horen creatieve spelers als Tom Reyners er bij, maar we moeten hopen dat vooral Sander Coopman snel kan aansluiten. Al meteen druk op de ketel, toch wel, want we mogen er niet aan denken opnieuw puntenverlies te leiden tegen Virton, maar die druk mag niet bij Wim De Decker worden gelegd aangezien het in de sterren geschreven stond dat hij het eerste slachtoffer zou worden van de vaak tergend lang aanslepende onderhandelingen met de belangrijkste spelers. Het verlies van kostbare tijd is uiteraard geen bewuste keuze van de club, maar een noodzaak omdat wellicht een aantal spelers nog niet de weg naar de uitgang hebben gevonden.
SKB - Virton is zo'n wedstrijd waarin weinig eer valt te rapen, want winst vindt iedereen normaal, nieuw puntenverlies zal zeker weten voor veel gemor zorgen.

Patrick Van Wesemael.