StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Terugblik op de tweede speeldag.
Een paar bedenkingen bij de eerste speeldag werden op speeldag 2 bevestigd, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. De winnaar van vorig weekend, Lommel dat toen met ruime cijfers de maat nam van Dender, is nu (puur afgaand op het resultaat) de verliezer van deze speeldag. Het verloor thuis met 0-2 van Anderlecht, maar misschien zegt dit ook veel over onze tegenstander van komend weekend. De beloften van Anderlecht hielden overigens op de eerste speeldag ook Deinze met 0-0 in bedwang. Even wat twijfel uit de wereld helpen : er is blijkbaar wat verwarring geweest over of er nu dit weekend voor de competitie wordt gespeeld of voor de beker. De Croky Cup staat op het programma eind september met zo heb ik mij laten vertellen thuis Visé (Wezet) als tegenstander en dit weekend trekken onze jongens naar medecompetitieleider Anderlecht.

Het nieuw puntenverlies tegen Virton is al wat verteerd, ook al omdat geen enkele ploeg meer het maximum aantal punten heeft en het een interessante competitie lijkt te worden met beloftenploegen die absoluut geen hapklare brok zijn, integendeel zelfs en zo zien we het graag, want zij brengen tot nu toe fris en technisch verzorgd voetbal en wie kan daar tegen zijn.

En zoals vorige week gewaarschuwd, Virton is geen katje meer om zonder handschoenen aan te pakken met een paar individuele klassespelers die niet zouden misstaan op de Freethiel. Desondanks kregen ze zaterdag tegen SKB geen grip op de mannen van Wim De Decker, maar grip en controle moeten het afleggen tegen efficiëntie en dat ontbreekt nog te vaak bij onze spelers. Controle of meer positief uitgedrukt "dominant voetbal" zoals De Decker het graag ziet is wellicht een eerste vereiste om effici&eulnter te kunnen worden , want de wijze waarop Virton alsnog een draw uit de brand sleepte zaterdag is een toevalstreffer wat SKB bv op Beerschot niet lukte met een bal op de paal en een wereldsave van Vanhamel in de slotminuten, tweemaal getekend Ribeiro Costa.

Molenbeek won moeizaam van Dender met het kleinste verschil, maar de 3 punten zijn binnen en daar is het om te doen. De Genkse beloften gingen pas diep in blessuretijd door de knieën in Deinze (3-2) en de jonkies van Standard hielden Beerschot in bedwang (2-2).

Brussel boven in het klassement met RWDM en Anderlecht die wel nog het gezelschap van Beerschot en Deinze moeten dulden. Er staat SKB zaterdag om 16 uur een uiterst interessante verplaatsing te wachten op bezoek bij medelijstaanvoerder Anderlecht. Benieuwd of het daar zijn eerste overwinning van het seizoen kan boeken of het daarentegen nog meer averij oploopt.

PVW.