StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN DE FREETHIELVRIENDEN.


* Met dank aan fantastische gastsprekers.
Op vrijdagavond 19 augustus vond de openingsvergadering van de Freethielvrienden Bornem plaats in ons lokaal Café De Zwaan. Dit is al vele jaren een ledenvergadering in een sportavondformule gegoten met telkens een tweetal gastsprekers en reeds lang niet meer een onder-onsje van de Freethielvrienden, maar toegankelijk voor eenieder die zowel onze supportersclub als SK Beveren een warm hart toedraagt. Onze gasten op 19 augustus waren voorzitter Jo Van Moer van Sk Beveren en COO van de club Bart Foubert. Het werd een bijzonder geslaagde avond die boeide van de eerste tot de laatste minuut en dat waren er héél véél ! Zelden 2 sprekers gehad die elk in hun eigen stijl de aanwezigen meer dan 2 uur aan hun lippen konden kluisteren en een bijzonder gesmaakte inkijk gaven van hun persoonlijke leven en dat binnen de muren van SK Beveren. We wisten dat puur sportief-technische aspecten om diverse redenen moeilijk bespreekbaar waren, maar om het desondanks 2,5 uur muisstil te houden (er was geen pauze), daar past maar een woord voor, klasse, of mag ik er 2 woorden voor uittrekken, grote klasse.

Van Bart Foubert wist ik dat hij een begenadigd spreker is en geen moment verveling toelaat in de soms wat lastige materie die zijn werkterrein behelst, want als er wordt gewonnen smaken de pintjes lekkerder, zien de zitjes op de tribune er minder vuil uit en voelt het wachten aan de loketten of de toog minder lang aan en laat dat nu precies de dingen zijn die Bart NIET in eigen handen heeft. Een workaholic pur sang met een aanstekelijk en benijdenswaardig enthousiasme en niet onbelangrijk, om Barts eigen woorden te gebruiken, "bewust dichtbij de supporters wil staan om familiale waarden uit te dragen met een enorme dosis respect voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor de club en dit gesteund vanuit de clubleiding". Een zege voor de club om zo iemand in dienst te hebben en dat was blijkbaar al een tijdje doorgedrongen bij onze tweede gast Jo Van Moer die zijn bewondering voor Bart niet kon verbergen.

Het was toch een beetje met klamme handjes dat ik aan het interview met Jo zou beginnen, want op enkele korte gesprekjes op TV-Oost na, kende ik onze voorzitter niet en "leek" hij mij niet de meest communicatieve binnen de SKB-familie. Maar hoe zwaar kan een mens zich vergissen ! Een verkennende babbel van een kwartiertje voor aanvang van de vergadering/sportavond volstond om mijn stress tot nul te herleiden. Op de hem eigen rustgevende manier mochten we genieten van een aantal schitterende anekdotes, maar hij verbloemde op geen moment zijn herkomst als boerenzoon, een leven dat hem heeft geleerd om nooit op te geven en tegenslagen door keihard werken dag en nacht naar het verleden te verwijzen. Jo is een warme persoonlijkheid en alhoewel zijn bedrijf thans floreert als nooit tevoren met meer dan 2000 werknemers, heeft hij een donkere periode omwille van de crisis in 2009 waarin het weer helemaal van nul beginnen was, iets langer dan 10 jaar geleden kunnen afsluiten. We zouden nog wel een tijdje kunnen doorgaan om deze razend interessante avond toe te lichten, maar dat gaan we niet doen, want laat dat nu precies de rede zijn waarom iedereen welkom is om eens een avondje Freethielvrienden van nabij mee te maken. Super Bedankt Bart en Jo voor dit avondje quality time waarin SK Beveren centraal stond. Jullie waren geweldige gasten en dat kan eveneens van de aanwezigen worden gezegd. Binnekort volgen er zeker nog een aantal sfeerbeelden van fotograaf van dienst Nicolas.

Patrick Van Wesemael