StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zijn de favorieten nog wel hun favoriet zijn waard ?
Dit is de terechte vraag die we ons reeds na de derde speeldag moeten stellen. Voor aanvang van het seizoen werden RWDM, Beerschot en SK Beveren (wellicht ook in die volgorde) getipt als ploegen die mee zouden doen voor de hoogste onderscheiding en natuurlijk is er jaarlijks in elke reeks wel een aangename verrassing (Deinze en Lommel zijn daar zeker toe in staat), maar na afloop van speeldag 3 is het zinvol die prognoses bij te stellen. Niet het vooropgestelde trio of Deinze voeren het klassement aan, maar Lommel en Lierse Kempenzonen. Van eerstgenoemde Lommel mag dat geen complete verrassing worden genoemd, want er loopt daar voldoende talent rond beschikbaar gesteld door de City Group, maar Lierse Kempenzonen moest tijdens de zomermercato toch heel wat jongens laten vertrekken en zie ze daar nu knap mee op kop staan met 6 op 9. Mijn opmerking moet niet ernstig worden genomen, maar als de wedstrijden van SKB tegen Virton en de beloften van Anderlecht 1 minuut minder lang hadden geduurd, stond er geen duo, maar een trio aan de leiding.

Het kan nooit een goeie zaak zijn wanneer men als supporter een weekend lang moet duimen voor de tegenstanders van onze "zogenaamde" concurrenten, want dan heeft je eigen favoriete team gefaald. Na de tweede koude douche op een week tijd waarin SK Beveren in de slotminuut tweemaal een gewonnen positie uit handen geeft, was er zaterdag avond het puntenverlies van Deinze tegen het Virton dat vorig weekend voor de eerste koude douche zorgde, maar het puntenverlies van Deinze was niks in vergelijking met wat Club Next en Lierse Kempenzonen zondag voor mekaar brachten. Nicky Hayen en zijn Club Next pakten de volle inzet tegen een weer zwak RWDM en Beerschot speelde weliswaar een goeie match tegen Lierse Kempenzonen waarin het best wel wat pechmomenten kende met enkele ballen op het doelkader, maar toch knap dat de Pallieters tweemaal een achterstand wisten om te buigen door vrank en vrij hun kans te gaan. Is dat niet wat onze ploeg ontbreekt ? Een tikkeltje meeval is altijd onontbeerlijk, maar dat berekende moet er uit. Geen cijferwerk, maar er vol voor gaan en uiteraard krijgt men dan wel eens het deksel op de neus, maar dat is ons, ondanks zoveel berekend gedoe, nu ook reeds tweemaal op 3 matchen overkomen. We hebben trouwens geen ploeg om veel te rekenen, want de tegendoelpunten blijven te gemakkelijk vallen en het vernuft ontbreekt om tijdens een wedstrijd het roer om te gooien.

Lommel en Lierse zijn dus de winnaars van het weekend en het is zeker geen toeval dat zij de rangschikking aanvoeren en ook wel een interessante ontwikkeling voor het kampioenschap, want als iedereen van iedereen punten kan ontfutselen, stevenen we af op een boeiende titelrace. SK Beveren heeft in ieder geval zijn cadeaubonnen vroeg op het seizoen uitgedeeld en het wordt tijd dat we er ook eens een incasseren, maar te veel op een ander rekenen is geen goed idee. Het commando dan zelf maar in handen nemen, te beginnen met zondagavond in Lommel. Zou dat een fantastische afsluiter zijn ! Ik mag er niet aan denken dat het internet in de buurt van Lissabon waar ik op dat moment zal vertoeven, het bij een nipte voorsprong van SKB met nog een paar minuten te spelen, laat afweten. Jullie merken het, de dreun zaterdag bij het incasseren van de 2-2 kwam snoeihard aan, maar mede door de resultaten van zondag zit het geloof weer goed. En nu maar hopen dat de blessure van Joachim meevalt, want met hem er bij in de slotseconden in het Koning Boudewijnstadion vliegt elke bal in zijn buurt in de tribune en daar was plaats genoeg !

PVW.