StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LOMMEL - SKB HAD DE TOPPER VAN HET WEEKEND KUNNEN/MOETEN ZIJN.

De prijzen worden aan de meet verdeeld, in het voetbal na het laatste fluitsignaal. Het is een huizenhoog cliché, maar het sluit als een bus.
Twee weken na mekaar duwde Sk Beveren zijn supporters brusk onder een ijskoude douche door in blessuretijd opgeteld 4 punten voor het grabbelen te gooien, alsof het toch allemaal goed zou komen op het einde van de rit. Dat die nonchalence vroeg op het seizoen een keer wordt afgestraft is een interessante les, maar als het de ploeg een week later opnieuw overkomt is men niet bij de les geweest en neigt dit naar onprofessionalisme.

SK Beveren had dus mee op kop kunnen staan na 3 speeldagen, maar als een echte leider presenteerde het zich nog niet. Te veel respect in Beerschot, goed tot uitstekend tegen Virton en onzeker tegen de Anderlecht Futures. Dat we desondanks met tweemaal een minuutje minder lang spelen tegen Virton en Anderlecht mee aan de leiding konden staan, zegt ook wel iets over de concurrentie. Alle ploegen zijn voorlopig sterk aan mekaar gewaagd en dat is vooral een compliment voor de beloftenploegen waarbij vooraf de nodige vraagtekens werden geplaatst.

Met Lommel en SK Beveren staan twee ploegen tegenover mekaar die hun ambitie om te promoveren misschien niet luidop durven uitspreken, maar de kwaliteit om die stille droom te realiseren is zeker aanwezig. Als buitenstaander krijgt men de indruk dat er achter de City Group bij de Noord-Limburgers meer voetballende ideeën schuilen ten opzichte van de Bolt Football Holdings, maar aan SK Beveren om het tegendeel te bewijzen. Een bezoek aan het Soevereinstadion vanavond wordt zeker geen walk in de parc. Het team van Steve Bould versterkte zich deze week nog met een 20-jarige Spanjaard van Girona en is misschien wel de enige niet-beloftenploeg die op technischvlak kan wedijveren met de betreffende U23-teams. Vorig seizoen kende Lommel een valse start, maar ditmaal zijn ze vastberaden, in tegenstelling met wat SKB recent overkkwam, zich geen tweemaal aan dezelfde steen te stoten en zal het wat graag op zoek gaan naar de eerste punten in eigen huis, want vreemd genoeg pakte het zijn 6 punten overtuigend op verplaatsing (winst in Dender en uit bij Jong Genk), maar het liet zich wel verrassend de kaas van het brood eten in het Soevereinstadion door de jonkies van Anderlecht.

Het is nog zeer vroeg in het seizoen, maar een mislukte competitiestart van SKB met alle gevolgen van dien is mits een nederlaag in Lommel een feit. Voor de volle pot gaan moet de opdracht zijn om naar de buik van het klassement te schuiven en het eigen vertrouwen een boost te bezorgen. Dat klinkt gulzig, maar als men TE kwistig strooit met kostbare punten, moet er elders worden gecompenseerd.

We nemen aan dat Everton Luiz voor het eerst aan een wedstrijd mag beginnen, terwijl Van Damme en Brondeel nog even in de lappenmand blijven. Jeugdproduct Mathis Beniest werd omwille van de blessure van Brondeel aan de selectie toegevoegd en als Mathis nu een keer zou zeggen "we gaan winnen" dan mag Seppe morgen in zijn nabeschouwing schrijven dat de uitspraak van Mathis werd beniesd. Zou er vanavond een pittig duel tussen de broers Wuytens op het programma staan ? En ja hoor, de nabeschouwing van deze wedstrijd, evenals de voorbeschouwing van de match tegen de beloften van Standard volgende week zaterdag 10 september, wordt jullie geserveerd door Seppe Meul zodat de webmaster en ondergetekende een weekje Portugese lucht kunnen happen. Op het moment dat jullie deze voorbeschouwing lezen zijn we daar al volop mee bezig, maar dankzij de wondere techniek hoeven jullie niks te missen.

Patrick Van Wesemael.