StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met: Maximiliano Caufriez

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Maximiliano Caufriez.

In de zomer van 2020 trok de Waalse verdediger de deur achter zich dicht op de Freethiel. Bij, toen nog, Waasland-Beveren speelde hij in 4 jaar tijd een mooie 99 wedstrijden waarin hij 2 keer wist te scoren. Maximiliano kwam als jeugdspeler aan en ontpopte zich tot sterkhouder in de Beverse verdediging. Maakte misschien niet altijd de juiste keuze. Toch had hij snelheid en een sterk verdedigend inzicht. Hij wilde hogerop en trok dan maar naar Limburg, naar Sint-Truiden.

Bij de Truienaars zou hij uiteindelijk maar 1 seizoen spelen. Daar wist hij in 25 wedstrijden 1 doelpunt te scoren en zelfs een assist te geven. Een mooi seizoen voor de verdediger die verder een rustig jaar doormaakte bij zijn nieuwe club. Sint-Truiden wist zich vrij makkelijk te verzekeren van het behoud en kon zorgeloos uitkijken naar het einde van het voetbalseizoen.

Eind augustus 2021 dook er plots verrassend nieuws op. Maximiliano Caufriez werd voor een aardig bedrag (zo'n 2,5 miljoen euro) verkocht aan het Russische Spartak Moskou. Een transfer die op dat moment heel wat stof deed opwaaien. Voornamelijk omdat het zo onverwacht was. Maar dat zou lang niet het laatste zijn waarmee Caufriez in het nieuws zou komen. Begin september maakte hij zijn debuut in de Russische eerste klasse. Wat later deed hij hetzelfde in de Europa League. Zijn carrière leek voor de wind te gaan. Of dat was toch wat wij hier vanuit België allemaal dachten. In de lokale pers had de voorzitter van Spartak zich al eens uitgelaten over de transfer. Zo zei hij dat hij zich mogelijk vergist had om door te duwen voor Caufriez. Een pijnlijk nieuwtje voor de Waal.

Maar de stevige verdediger knokte terug en uiteindelijk speelde hij zelfs 30 wedstrijden voor de club uit de Russische hoofdstad. Dus toch een schot in de roos. Of niet? In het volgende seizoen, meteen ook het huidige seizoen, werd Caufriez in de beginfase van de competitie niet opgeroepen tot de selectie. Een week later speelde hij dan weer 21 minuten. Om daarna 4 wedstrijden niet van de bank te komen en de wedstrijd erna zelfs in de tribune moest plaatsnemen.

In Moskou was er plots toch geen plaats meer voor de man die het jaar ervoor nog 30 keer mocht aantreden. En dus moest er een oplossing gezocht worden. Die werd ook gevonden. Maximiliano Caufriez wordt momenteel een jaar gehuurd door de Franse eersteklasser Clermont Foot. Daar kwam hij ondertussen ook al 1 keer in actie. Wie Caufriez dus wil zien, zal naar de Ligue 1 moeten zappen komend seizoen.

En zo heeft deze bonkige verdediger na zijn passage bij Waasland-Beveren toch al heel wat mooie stappen gezet in zijn carrière. Benieuwd hoe hij het er dit seizoen vanaf zal brengen.

Seppe Meul.