StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sommigen praten er over, anderen doen het gewoon.
De vijfde speeldag begint met twee interessante partijen. Fiere leider Lierse Kempenzonen gaat op bezoek bij rode lantaarn Dender en Beerschot ontvangt Lommel dat wellicht uit is op revanche na het thuisverlies tegen SKB. Het nieuws gisteren kwam echter van het transferfront, al lijkt transfergerucht meer op zijn plaats. Dieumerci Mbokani zou praten met SK Beveren nadat een liefdesaanzoek door Standard werd afgewezen, maar vandaag melden de media dat de Congolees dichtbij een overeenkomt met Seraing staat. Wat er ook van is, bij Molenbeek laten ze de kaas niet van hun brood eten en zij komen pas met nieuws naar buiten zodra de nodige handtekeningen zijn gezet en welke dan nog. Alexis De Sart en Youssouf Shallouk worden respectievelijk van Antwerp en Kortrijk overgenomen en dat noemen ze sterk toeslaan. De Brusselaars hebben net als SK Beveren hun start gemist, zijn zich daar blijkbaar terdege van bewust, maar hebben snel hun lesje geleerd en huiswerk gemaakt. Hoe het ook met Mbokani afloopt, van RWDM kan worden gezegd dat zij kort op de bal spelen, maar of zich dit zal vertalen naar een beter klassement moet nog worden afgewacht. En hoe zou het nog zijn met de aangekondigde Amerikaan ? Alles wat uit die richting moet komen vindt blijkbaar zeer moeilijk zijn weg naar het Waasland. Nog meegeven dat de bij SK Beveren overbodige Bill Lathouwers het voorbije weekend 90 minuten onder de lat stond bij Beerschot. En zeggen dat Vanhamel zijn ploeg nog drie kostbare punten bezorgde tegen Geel-Blauw met een wereldsave in blessuretijd op een poging van Ribeiro Costa.

PVW

* KSB deelt de punten met Sint-Denijs-Westrem.
Op het programma stond een verplaatsing naar het Gentse, namelijk tegen Sint-Denijs-Westrem, dat zijn eerste seizoen in de eerste provinciale begon. Het was dus twaalf jaar geleden dat het stamnummer 2300 bij een herenploeg nog eens in actie kwam in een competitie. Een leuk detail was al het feit dat twaalf jaar geleden in die bewuste laatste competitiewedstrijd uit bij Lommel Jordi De Jonghe in het doel stond bij geelblauw.
Twaalf jaar later, vandaag dus, stond diezelfde De Jonghe in het doel bij de tegenstander, toch wel speciaal.
En die De Jonghe mocht zich na amper 1 minuut spelen al omdraaien want bij de eerste aanval van de partij kon nieuwkomer Pieren de score openen voor Beveren. Die voorsprong kwam in de eerste helft niet echt meer in gevaar want de thuisploeg wist met het meerdere balbezit weinig raad, 0-1 bij de rust dus.
Fantastisch begin opnieuw van de tweede helft want diezelfde Pieren zorgde met een fraaie treffer voor de 0-2, na amper 1 minuut spelen. Op het uur lukte de thuisploeg de aansluitingstreffer en dat was niet onverdiend door het grotere balbezit. Daarna volgde steriele druk van Sint-Denijs zonder echt groot doelgevaar.
De eerste driepunter leek in de maak voor Beveren doch de scheidsrechter wou van geen affluiten weten en je kan het al raden. Een laatste vrije trap bleef voor het Beverse doel hangen waarna een thusispeler van dichtbij kon scoren, 2-2 in de 96ste minuut. Zes minuten blessuretijd leek me echt niet nodig maar ja de scheids beslist natuurlijk.
Toch wel wat zuur puntenverlies voor geelblauw alhoewel de uitslag misschien wel logisch was.
Volgende zondag is er een thuispartij tegen Grembergen. Hopelijk kan geelblauw dan al wat spelers recuperen want , ongelooflijk maar waar, er liggen nu al een resem belangrijke spelers in de lappenmand.
De eerste zege van SK Beveren is nu ook een feit. Twee knappe goals, amai. Efficient noemt men dat.
Plots staat SK Beveren nu in de top zes wat aantoont dat het daar allemaal dichtbij elkaar hangt. Hopelijk volgende zaterdag de bevestiging en wie weet zit er dan weer wat plaatsenwinst in.

Geert De Vreese.