StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB Met niks anders tevreden dan 3 punten.

Zaterdagavond 20:00 stipt staat de wedstrijd SK Beveren - SL016 FC op het programma. Ofwel: geel-blauw tegen de beloften van Standard De Liège. De nummer 5 tegen de nummer 6. SKB is momenteel nog de laagst geklasseerde van de 2. Dat moet na 90 minuten anders zijn.

Tegen de beloften van Standard moet er absoluut gewonnen worden. De supporters zullen met niets anders tevreden zijn dan de 3 punten. Na even scrollen op de verschillende fora werd het ook duidelijk dat er gehoopt wordt dat de trainersstaf, de spelers, en het clubbestuur er ook zo over denken. Na de teleurstellende competitiestart is het tijd voor actie. Eigenlijk moet ik nu al schrijven dat het gedaan is met fouten maken. Met op papier één van de beste kernen van de competitie is het tijd voor punten en een betere klassering.

Zaterdag kan coach De Decker op bijna de gehele spelerslijst rekenen. Sander Coopman is nog altijd conditie en fitheid aan het opbouwen. Al wordt er stilaan verwacht dat hij binnenkort minuten kan maken. Daarnaast is doelman Brondeel nog altijd geblesseerd. Net als youngster Mauro Trari. De Nederlandse verdediger Mulder was ook enige tijd afwezig, maar op hem kan er ondertussen opnieuw gerekend worden.

Verwachte basiself:

In doel verwacht ik zoals de voorbije weken Beau Reus te zien. Die doet het overigens zeer goed. Voor hem staat het viertal Corryn-Vukotic-Bateau-Mertens. Jacob Buus Jakobsen verwijs ik opnieuw naar de bank. De Deen speelt voor mij te veel onzichtbare wedstrijden en brengt te weinig bij aan het algehele niveau van het team. Mertens pakte dan wel rood op het veld van Beerschot, maar mag wat mij betreft zijn plek terug innemen op de rechtsachter positie.

Op het middenveld vinden we de driehoek: Everton Luiz-Van Damme-Hoggas. De Braziliaan speelde een sterke wedstrijd op het veld van Lommel, en maakte daar ook een heerlijk doelpunt. Van Damme is een zekerheid, en ook Hoggas speel je niet zomaar uit de ploeg. Jammer voor Verstraete maar hij zal op training moeten bewijzen waarom hij zijn plaats in het elftal opnieuw waard is.

In het aanvallend trio hoop ik de volgende namen te zien: Barry-Maderner-Reyners. En dus geen Ribeiro. De Braziliaanse dribbelkont brengt voor mij net zoals Jakobsen te weinig bij aan het algehele niveau van het team. Zijn inspanningen zijn schaars en te vaak te opportunistisch. Geef mij maar een Reyners die keihard werkt, overzicht heeft en ook een balletje in het net kan leggen.

De tegenstander:

Met 6/12 is SL16 FC zeker niet slecht gestart aan de competitie. De beloften verloren in 4 wedstrijd nog geen enkele partij. Zo moest Beerschot zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel en konden ze winnen van FCV Dender met 0-1.

Het is niet duidelijk hoe ze zullen aantreden tegen SK Beveren. Maar aan onderschatting mag er absoluut niet gedaan worden.

Voor geel-blauw mogen desondanks enkel 3 punten volstaan. Dat staat buiten kijf.

Seppe Meul.