StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Op de training van dinsdag was er geen spoor te bekennen van Louis Verstraete en Joachilm Van Damme die beiden wellicht een individueel programma afwerken om hun blessures rustig te laten helen. Wel van de partij in het kantoor van CEO Gobin (laat ons hopen om zijn transfer administratief af te handelen) was Dieumerci Mbokani.

* Misschien te vroeg laten vertrekken ?
In het seizoen 2017 -2018 huurde Waasland-Beveren Ryan Mmaee van Standard. De broers Mmaee (ook Samy kan wel een beetje ballen) staan niet meteen bekend als de meest gemakkelijke jongens, maar aan hun voetbalpotentie hebben insiders nooit echt getwijfeld. De passage van Ryan op de Freethiel bleef beperkt tot een seizoen (kan ook een half geweest zijn) en na wat omzwervingen her en der belandde hij bij het Hongaarse Ferencvàros waarmee Ryan vorig seizoen kampioen speelde en de beker pakte. Over meerdere competities bekeken (beker, kampioenschap en Europees) scoorde Mmaee 19 keer en leverde hij 11 assists af waardoor men van een aanzienlijke bijdrage mag spreken in het behalen van de genoemde prijzen. Wie overigens zou denken dat Ferencvàros "maar" een Hongaars ploegje is, tijdens de zomermercato verhuisde Xavier Mercier van OHL naar deze ploeg en wie bij ons het voetbal een beetje volgt, weet dat Xavier makkelijk scoort en in wedstrijden met gouden passen strooit alsof hij aan een trainingspartijtje bezig is. Ondertussen maakt ook broer Samy deel uit van de selectie van Ferencvàros, maar Ryan vergaat het dit seizoen (wellicht door blessures) iets minder goed. Hij kwam nog maar een zevental matchen in actie waarin hij 3 keer de netten vond en goed was voor een beslissende voorzet. Afgelopen weekend maakte hij voor het eerst dit seizoen de 90 minuten vol en scoorde hij tweemaal. Nu donderdag treffen Ferencvàros en het Monaco van Philippe Clement mekaar in de Europa League.

* KSKB thuis niet voorbij Gremberge.
KSK Beveren heeft onder het toeziend oog van o.a. CEO Antoine Gobin van SKB een nagenoeg perfecte wedstrijd gespeeld tegen Grembergen, maar tot de verdiende driepunter is het niet gekomen. Onder impulsen van een beresterke Niels De Pauw in de defensie, voetbalde KSK Beveren in elke helft een drietal uitstekende kansen bijeen, maar de efficiëntie stond op het niveau van grote broer SK Beveren en dat is jammer, want na het kostbaar puntenverlies vorig weekend diep in blessuretijd, staat de balans op 2/6, daar waar een 6/6 had gekund.
Volgend weekend staat de eerste Beverse derby op het programma en maken de buren uit Melsele de verplaatsing naar het Freethielstadion en dat lezen jullie goed. Deze wedstrijd gaat door op het hoofdterrein van de Freethiel zodat het stamnummer 2300 na 12 jaar weer even thuis is. De wedstrijd wordt onder grote belangstelling gespeeld, want nu reeds zijn er meer dan 200 footlunches besteld. Met 1/6 na 2 matchen kan ook Melsele de punten goed gebruiken zodat we afstevenen op een bijzonder interessante derby. Met dank aan Geert De Vreese voor deze info.

PVW.