StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met: Andreas Wiegel

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Andreas Wiegel.


Op 20 juli 2019 streek deze, op dat moment 28-jarige verdediger, neer op de Freethiel. Voor geel-blauw was Andreas Wiegel een nobele onbekende. Met zijn toenmalige team MSV Duisburg gezakt naar de 3e klasse van het Duitse nationale voetbal om zich dan maar te wagen aan een avontuur elders in Europa. Voor toen nog Waasland-Beveren speelde de Duitser in 2 seizoenen 39 wedstrijden. Daarin scoorde hij 1 doelpunt en gaf hij 4 assists. Wiegel stond bekend als een harde werker met een goede voorzet. Niet bijster snel en ook verdedigend niet altijd secuur. Maar zijn vele kilometers per wedstrijd maakten veel goed. Een droomhuwelijk bleek het echter niet te worden. Na 2 seizoenen zat Wiegels avontuur in België er alweer op. Hoe is het de Duitser nadien nog vergaan?

Na zijn avontuur in Beveren trekt Wiegel opnieuw naar Duitsland. BFC Dynamo wordt de uiteindelijke bestemming van de Duitse verdediger. Een paar minuten, en wat opzoekingswerk later, weten we nu dat het de 4e klasse in het Duitse profvoetbal betreft. Een verrassende keuze voor Wiegel. Een verrassend lage keuze.

Behalve blessures en een schorsing hield niks hem dat seizoen uit de ploeg. Hij speelde in totaal 21 wedstrijden voor Dynamo, maakte daarin 2 doelpunten en gaf ook 3 assists. Geen slechte cijfers bij de club die dat jaar ook kampioen werd in de 4e klasse in Duitsland. Wiegel zou zo opnieuw aantreden in het nationale voetbal.

In de zomer van 2022 besluit Wiegel alsnog Dynamo te verlaten. Dan vrees je meteen dat de club niet gelooft in zijn kwaliteiten om mee te strijden in de 3e klasse. Maar niks is minder waar. De Duitser trekt naar Rot-Weiss Essen, een club in dezelfde klasse.

Die competitie start pas begin september, dus veel weten we momenteel nog niet. De eerste 2 wedstrijden mocht Wiegel meteen als rechtsmidden opdraven. Voorlopig speelde hij al elke wedstrijden, zonder doelpunten of assists. Afwachten of hij dit kan volhouden.

En zo heeft Andreas Wiegel na zijn avontuur in Beveren toch opnieuw voor een bestemming dichterbij huis gekomen.

Op een lager niveau weliswaar, maar stilaan is Wiegel bezig aan zijn weg naar boven in het Duitse nationale voetbal. Benieuwd hoe hij het er dit seizoen vanaf zal brengen bij Essen. Toevallig in de buurt dit seizoen? Dan kan je zeker een wedstrijd meepikken van deze fijne Duitse club. Een fanatieke aanhang. Een aanrader!

Seppe Meul.