StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Komt ie of komt ie niet ?
Ondertussen is dit artikel haast zeker achterhaald, want donderdag kwamen meerdere media naar buiten met de mededeling dat Dieumerci Mbokani een tweejarige verbintenis zou tekenen bij SKB, maar het loont zeker de moeite om toch te blijven lezen.

Op het moment dat deze tekst tot stand komt is het woensdagmiddag en is er geen nieuws meer rond Dieumerci Mbokani. Het enige wat we weten is dat hij dinsdag een onderhoud had met Antoine Gobin en de dag daarna in Seraing werd gesignaleerd. Het lijkt mij interessant om nu reeds (zonder te weten of hij al dan niet een contrract tekent met SK Beveren) een mening te hebben over deze toch wel stunttransfer als die er komt. Vooreerst, Wim De Decker gaf zondag openlijk toe op TV-Oost dat hij een telefonisch onderhoud heeft gehad met de Gouden Schoen van 10 jaar geleden en dat hij een drietal jaar heeft samengewerkt met Dieumerci. Een coach die een wens ziet ingewilligd is een voordeel ten opzichte van een trainer die moet werken met het materiaal dat hem is opgedrongen. In de veronderstelling dat Dieumerci fit en in een aanvaardbare conditie is, leidt het geen twijfel dat hij van grote waarde kan zijn voor SK Beveren. Ik ben er van overtuigd dat veel verdedigers geen beste nachtrust zullen hebben in de wetenschap dat zij de dag daarna opgedragen krijgen om Mbokani uit de match te houden. En alhoewel voetbal soms ingewikkeld kan lijken, simpel kan ook : met een goeie keeper en iemand die het doel weet staan is de wedstrijd al voor de helft gewonnen.

Maar er zijn ongetwijfeld ook scherpe kantjes aan de eventuele komst van Dieumerci Mbokani. Onvermijdelijk zal hij een conditionele achterstand hebben, maar de vraag is hoe groot die is, om nog te zwijgen van matchritme. En met het oog op de toekomst zou ik persoonlijk liever iemand als Zinho Gano hebben zien komen, want die kent daarenboven het Freethielhuis. Het zou interessant zijn om de kostenplaatjes van Mbokani en Gano te vergelijken. Maar het is best mogelijk dat Zinho gewoon geen zin had in een tweede Bevers avontuur. Vraag is of hij nu beter af is met te verkommeren in de B-kern bij Zulte-Waregem, maar als maandelijks de bankrekening flink wordt gespijsd, moet de sportieve ambitie vaak het onderspit delven. Samengevat : Een gemotiveerde en fitte Mbokani zien we liever vandaag dan morgen komen, maar een Mbokani met twijfels die financieel de volgende transferwindow hypothekeert en eerst nog wat andere clubs gaat opvrijen, daar zit ik alvast niet op te wachten.

PVW.