StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DEZE WEDSTRIJD HEEFT HAYEN VANAF HET BEGIN MET STIP GENOTEERD.

Met 8 op 15, verdeeld over 4 op 6 thuis en 4 op 9 op verplaatsing, kleurt het tussentijds rapport van SK Beveren al wat aangenamer, maar in deze fase van de competitie betekent winnen bij de top3 horen en verliezen weer afglijden naar de buik van het klassement en dat is toch een wereld van verschil.

Het zou van weinig respect betuigen om in deze voorbeschouwing niet heel even stil te staan bij de bijzonder knappe prestatie van de "grote" Brugse jongens afgelopen dinsdag in Porto en wat ik vooral heb onthouden is dat vooraf zowel bij de technische staf als de spelers de overtuiging leefde dat 3 punten in Portugal de inzet moest zijn. Dat verdient een dikke proficiat voor de entourage van Blauw-Zwart.

Bij de tegenstander van vandaag vinden we met Nicky Hayen een coach terug die zijn groep ongetwijfeld champagne heeft beloofd in geval van winst tegen een van zijn vorige werkgevers. Logisch natuurlijk, maar ik denk dat de verstandhouding tussen Gobin en co en Hayen allerminst verzuurd is, want ondanks de aanhoudend mindere resultaten tijdens het seizoen van de degradatie, mocht Nicky in alle rust en sereniteit zijn job blijven doen. Het kan nooit worden bewezen welke het aandeel is geweest van Hayen in de degradatie, maar algemeen wordt toch aangenomen dat er in zijn spelerskern op dat moment voldoende kwaliteit zat om net iets beter te doen. Het heeft echter geen zin om blijven stil te staan bij het verleden, want beide partijen zijn inmiddels een andere weg ingeslagen in de hoop de opgelopen schade te herstellen.

Club Nxt kende een wat moeizame start, maar is zich ondertussen goed aan het herstellen. Het speelde vorig weekend mooi 1-1 gelijk in Anderlecht en versloeg op speeldag 4 in Roeselare (daar speelt Club Nxt zijn thuiswedstrijden) Beerschot met 2-1, maar ik durf veronderstellen dat Wim De Decker die uitslagen ook heeft gezien en dus is waarschuwen overbodig. En misschien is dit een goeie gelegenheid om een fabeltje over die beloftenploegen te ontkrachten. Ik heb de voorbije weken meermaals gemerkt dat daarover uitspraken werden gedaan als : kinderen, junioren, snotneuzen enz., maar de realiteit van de voorbije dagen heeft geleerd dat bij Anderlecht een snotneus van 16 jaar (Duranville scoorde en de beste man was en dinsdag in Porto ook een kereltje van 17 jaar (Maouassa) voor Blauw-Zwart de netten liet trillen. Het voetbal is veranderd en jonge gasten steken steeds vlugger de neus aan het venster en niet onbelangrijk, de beloftenploegen van Anderlecht, Club, Standard en Genk zijn qua talent onvergelijkbaar met wat er bij de jeugdploegen van Beveren rondloopt en dat is absoluut geen verwijt, want daarvoor zijn vele redenen op te sommen waarvan centen uiteraard de belangrijkste is.

De recente 6 op 6 van SK Beveren hebben club en supporters goed gedaan, maar er kwam bloed, zweet en tranen bij te pas en wat zou het prettig zijn een keer het grootste gedeelte van een wedstrijd gewoonweg te mogen genieten. En welke impact hebben de geruchten omtrent Dieumerci Mbokani op de groep of spelers individueel, want het is toch niet ondenkbaar dat een Daniel Maderner die al niet overloopt van vertrouwen, zich vragen stelt bij dit soort geruchten. Hoe dan ook, om onze kandidatuur voor de hoogste onderscheiding kracht bij te zetten, moet er vandaag gewonnen worden tegen Club Nxt en zijn excuses wanneer het nog een keer fout loopt zoals in Anderlecht, ongepast. Respect voor al dat Brugs jong geweld is op zijn plaats, onderschatting uit den boze. Met een goed gevoel de korte competitieonderbreking ingaan om met frisse moed en in een sfeervolle Freethiel koploper Lierse Kempenzonen te ontvangen, dat is iets om nog eens naar uit te kijken en na het verlies van leider Lierse K vrijdagavond worden die vooruitzichten van dat duel, "mits winst" tegen Club Nxt met de dag interessanter, maar voetjes op de grond en eerst zelf de verwachtingen (want die zijn er nu nog meer) proberen in te lossen.

Patrick Van Wesemael.