SK Beveren incasseerde zaterdag wederom een vroeg doelpunt, ditmaal op bezoek bij Club Nxt, maar deze keer slaagde het er niet in, ondanks dat het de scheve situatie na rust wist om te buigen, de 1-2 voorsprong vast te houden. De mooiste tegendoelpunten vallen op die in Lommel na, gewoonlijk tegen SK Beveren en dan vraagt een mens zich af, is dit nog toeval of wordt er onvoldoende scherp gedekt. Zaterdag was het toch ook al de derde keer in 6 wedstrijden dat SKB op achterstand kwam waarvan tweemaal vrij vroeg in de match. En net als in het Koning Boudewijnstadion tegen de Anderlecht Futures vergaten onze Leeuwen een in de tweede helft verworven gunstige uitgangspositie vast te houden door het Brugs jong geweld naar de keel te grijpen en de klus te klaren, ondanks de wetenschap dat er bij die gasten voldoende klasse zit om met een individuele flits nog iets te forceren. Wat een verschil toch met de wijze waarop Lierse Kempenzonen vrijdagavond tegen de jeugdige klasbakken van Anderlecht in de tweede helft op een versmachtende wijze de Brusselaars onder druk zette.

Naast 2 klassegoals en een bal op de paal, had Beau Reus nauwelijks werk en het moet dan ook frustrerend zijn voor een keeper en ondanks 2 uitdoelpunten, een driepunter te zien ontglippen. Gezien de 3 dalers uit 1A die na afloop van dit seizoen op komst zijn naar 1B, is dit het seizoen bij uitstek om te ontsnappen, maar daar ziet het vooralsnog niet naar uit. Afhankelijk van wat Lommel en Beerschot vandaag presteren, kan SKB over 2 weken in het beste geval een gooi doen naar de koppositie, maar een voorafgaande hoopgevende prestatie zette onze jongens gisteren in Roeselare spijtig genoeg niet neer. In acht genomen de uitslagen tot nu toe was een overwinning van goudwaarde geweest, maar het déjà-vuegevoel steekt alweer de kop op. Het begin van een mooi serietje leek tot 20 minuten voor tijd in de maak, maar werd vanuit Bevers standpunt brusk afgebroken, die van Blauw-Zwart zagen het heel anders en net dat maakt het voetbal zo boeiend. Volgende week zondag 25 september wacht in Luik een niet te onderschatten bekerconfrontatie met Visé en een weekje later komt Leider Lierse naar de Freethiel. Tijd om nog even te bezinnen, want het moet een stuk beter om de hoofdprijs te ambiëren. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem en dat vonden we op de officiële website van SK Beveren.

SKB KOMT TEGEN CLUB NXT NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

Onze Leeuwen zijn er vandaag niet in geslaagd hun zegereeks verder te zetten.
Engels bracht Club NXT met een knappe goal op voorsprong, rond het half uur duwde Otasowie het leer in eigen doel. Geel-blauw kwam na rust gretiger uit de kleedkamer. Maderner bracht SKB op voorsprong, Talbi zette zo'n 20 minuten voor tijd de 2-2 eindstand op het bord.

De eerste kans in de wedstrijd kwam op naam van Ribeiro. De Braziliaan had al vroeg in de partij iets moois in gedachten, zijn krul met links eindigde in de handen van doelman Lammens. Vijf minuten later kende een voorzetschot van Barry hetzelfde lot. Aan de overzijde was de eerste kans van de thuisploeg meteen raak. Engels kreeg in de 10de minuut wat vrijheid en knalde de bal staalhard voorbij Reus binnen: 1-0. Geel-blauw moest bekomen van deze vroege achterstand, Club NXT speelde vrank en vrij. Halverwege de eerste helft kon SKB het evenwicht in de partij herstellen. Ribeiro leek de gelijkmaker te scoren, maar Otasowie kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Rond het half uur was het dan toch raak. Ribeiro vond met een prachtig doorsteekballetje Maderner voor doel. De inzet van de Oostenrijker werd in eerste instantie nog gestopt door Lammens, maar Otasowie duwde de bal vervolgens in het eigen doel: 1-1. Na een kans van Sabbe voor het doel van Reus, leek SKB aan de overkant op voorsprong te komen. Barry scoorde na een prima steal van Mertens, het feestje ging echter niet door wegens buitenspel. Ruststand: 1-1.

Beide ploegen hadden er na rust in de gietende regen meteen zin in. Een schot van Jenthe Mertens werd afgeblokt, Lennart Mertens kon aan de overzijde niet besluiten. Ook Van Damme waagde zijn kans, Lammens ging goed plat. In de 49ste minuut klom geel-blauw op voorsprong. De bij de rust ingevallen Edmundsson behield prima het overzicht en leverde de perfecte assist af voor Maderner. De Oostenrijker twijfelde niet en duwde de 1-2 vol zelfvertrouwen tegen de touwen. Meteen na dit doelpunt kreeg Maderner opnieuw een scoringskans, Lammens bracht redding met de voet. Club NXT was niet echt aangeslagen door de achterstand en bleef het proberen. Aanvankelijk bleven grote kansen uit tot Engels in de 67ste minuut plots hard op de paal knalde. Niet veel later hingen de bordjes in evenwicht. De ingevallen Talbi kapte naar zijn rechter en krulde de bal via de paal in doel: 2-2. SKB reageerde meteen, maar zowel Hoggas, Maderner als Mertens wisten in deze fase niet te besluiten. In het slot van de partij gingen beide ploegen nog op zoek naar de overwinning. Ribeiro kwam nog het dichts bij een doelpunt, maar Lammens stond pal. Eindstand: 2-2.

Volgende week neemt geel-blauw het in de beker op tegen Visé. Een week later volgt in het eigen Freethielstadion de topper tegen Lierse. Tickets voor deze partij kunnen nu reeds via skb.roboticket.com besteld worden.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Mertens, Luiz, Hoggas (83' Coopman), Van Damme, Maderner, Ribeiro, Corryn, Vukotic (83' Wuytens), Barry (46' Edmundsson), Bateau

Scoreverloop:
10' 1-0 Engels 29' 1-1 Otasowie (own) 49' 1-2 Maderner 71' 2-2 Talbi