StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Terugblik op de zesde speeldag.
Beerschot mag zich de winnaar van het weekend noemen, want het zag de ploegen die het wellicht als concurrent ziet, zwaar puntenverlies leiden. Enkel SK Beveren en RWDM pakten een puntje, terwijl leider Lierse Kempenzonen en Lommel pijnlijk thuisverlies leden. Knap werk was er van de beloftenploegen van Anderlecht en Standard die respectievelijk in Lier en Lommel gingen stunten. Door de winst van Beerschot in Virton (het haalde een 1-0 achterstand op) kan het over 2 weken als de resultaten wat meezitten, roet in het eten gooien van SK Beveren en Lierse Kempenzonen die tegenover mekaar staan) en RWDM en hetzij, alleen koploper worden, hetzij gedeeld met Lierse.
Dit weekend weer een aantal matchen in 1B gevolgd en het is niet eens zo moeilijk om toe te geven dat SK Beveren de minst goeie indruk maakt van de ploegen die zichzelf of door anderen kampioenskansen worden toegemeten. Indruk maken hoeft wat mij betreft niet altijd synoniem zijn met winnen, want dat deden Lierse K en RWDM dit weekend niet, maar als men goed speelt blijven overwinningen meestal niet lang uit. Het oogt allemaal zo moeizaam en voorspelbaar bij SK Beveren en dat voelen spelers zelf ook. Een Ribeiro Costa bv. zal altijd een individualist blijven, maar de indruk ontstaat dat hij het nu nog meer is omdat hij voelt dat het als ploeg niet lukt. Of zou hij uitgerekend de oorzaak kunnen zijn aangezien hij onvoldoende ploegspeler is ? Een gebrek aan efficiëntie heeft hij alleszins, maar hij zeker niet alleen. Het is opvallend dat de meeste beloftenploegen tegen SK Beveren fysiek tot de laatste minuut de confrontatie aangaan, terwijl Lierse en RWDM in de eindfase van een wedstrijd tegen een beloftenploeg veel dominanter spelen. Een mogelijke verklaring hiervoor kan zeker zijn dat SKB 4 van de 6 matchen buitenshuis speelde en dat is toch iets lastiger dan voor eigen supporters mogen voetballen, want thuis tegen Virton (in de tweede helft deden de bezoekers niet meer mee, maar scoorden wel) en Standard hadden we het betere van het spel, maar lukte het niet of moeilijk om afstand te nemen. Dus werk maken van een thuisreputatie, want met 4 op 6 lijkt op dat vlak nog wel iets mogelijk. En het allerbelangrijkste, we beseffen dat het nog een stuk beter kan/moet, maar we vertoeven nog steeds in het gezelschap van de ploegen die vooraf werden bestempeld als titelkandidaten en daaruit durven we afleiden dat die favorieten nog zoekende zijn naar de juiste formatie. Volgend weekend is er bekervoetbal en maakt SK Beveren zondag 25 september de verplaatsing naar Visé.

* KSKB was weer even thuis en dat werd op alle vlakken een groot feest.
Door verlofomstandigheden kwamen de verslagjes van KSKB de voorbije 2 speeldagen wat aan de late kant, maar dat maken we vandaag goed. KSKB mocht afgelopen zaterdag aantreden op de grote Freethiel en ik laat jullie graag meegenieten van een ooggetuige die zonder twijfel een van de mooiere dagen van de voorbije jaren heeft beleefd met dank aan Geert De Vreese die dit sfeerbeeld voor zijn rekening nam.

PVW.

Wat zaterdag een hoogdag moest worden voor KSK Beveren , is ook gebeurd. Meer nog, het werd een absolute hoogdag. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Mesele zat het themacafe overvol met 270 eters, verdeeld over de beneden- en bovenverdieping.
De partij zelf werd bijgewoond op de grote Freethiel door een 1000-tal toeschouwers, een record sinds de heropstanding van de club in 2011. Het was trouwens 12 jaar geleden dat het stamnummer 2300 nog eens actief was op de heilige Freethielgrasmat. Ondanks de gietende regen werd er aardig gecombineerd door beide ploegen maar dat leverde in de eerste helft niet echt veel doelgevaar op. Toch had Beveren geluk toen halfweg die eerste helft een doelpoging van de bezoekers uit Melsele op de paal belandde. Vijf minuten later was het wel raak aan de overkant toen Niels De Pauw een afgeslagen hoekschop fraai binnenkopte. 1-0 en dat was meteen ook de rustscore.
Na de pauze liet Beveren het na om de voorsprong verder uit te breiden. De topscorer van vorig seizoen De Vos liet twee loepzuivere doelkansen liggen waardoor het razend spannend bleef. Ook de scheidsrechter kon de partij op slot doen maar hij weigerde geelblauw een strafschop toe te kennen. Achteraan zat het bij geelblauw echter opnieuw goed dicht waardoor Melsele slechts enkele schuchtere doelpogingen wist te ondernemen.
In de stromende regen en in een bijwijlen zinderende sfeer kon Beveren zo al bij al nog gemakkelijk standhouden waardoor de drie punten op de Freethiel bleven. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot bij de fans en spelers en door de boxen weerklonk nog eens Gilbert De Nockere.
Voor stadionomroeper Johan Lauwers was het trouwens ook een hoogdag vermits hij bovenaan de grote tribune mocht plaatsnemen in het omroephokje. Ook de fanshop deed gouden zaken want allerlei artikelen gingen vlot over de toonbank, met dank aan Brigitte en Vicky.
Na de partij zat de kantine onder de staantribune overvol wat al vlug tot een groot feest leidde.
Rond half twaalf vertrok ondergetekende richting huiswaarts maar toen zat de kantine nog steeds eivol.
Kortom, het was voor KSK Beveren een echte hoogmis met alles er op en eraan.
Beveren telt nu vijf punten en staat daarmee op de zesde plaats.
Volgende week is er een uitpartij tegen Denderhoutem, dat 1 puntje minder telt dan Beveren.
Benieuwd of geelblauw opnieuw ongeslagen kan blijven.
GDV