StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET IS CROKY CUP TIME.

Vrijdag kregen jullie al een interessante voorgeschiedenis van de bekerwedstrijden tussen beide clubs door Rudy Beck, vandaag belichten we de recentste competitiewedstrijden tussen beide clubs.

Dit weekend wordt de vijfde ronde van de Croky Cup afgewerkt en dat betekent voor SK Beveren een uitwedstrijd naar het Luikse Visé dat op dit moment op de negende plaats staat in eerste nationale met 7 punten uit 5 gespeelde matchen. Het won dit weekend wel met 1-0 tegen het laag geklasseerde Hoogstraten. Tijden veranderen, want toen Waasland-Beveren en Visé het tijdens de seizoenen 2010-2011 en 2011-2012 nog tegen mekaar opnamen, was tweede klasse gewoon tweede klasse en noemde de Beker van België, juist ja, Beker van België. Ondertussen speelt SK Beveren (oei, waar is Waasland-Beveren) in de Challenger Pro League, staat Visé in eerste nationale en noemt de Beker van België de Croky Cup.

Bekerwedstrijden zijn nog meer dan competitiewedstrijden onvoorspelbaar en sowieso wordt deze confrontatie in de vijfde ronde er een waarin onze Leeuwen niks te winnen, maar alles te verliezen hebben. Reken maar dat de spelers van Wezet tegen SK Beveren de match van hun leven willen spelen, dat zal ook Deinze in Bocholt afgelopen woensdag hebben ondervonden (nipt 1-2 in het voordeel van de Oost-Vlamingen).

Na 4 uitwedstrijden in competitieverband volgt er dus wederom een verplaatsing voor SK Beveren, ditmaal voor de Croky Cup en ik heb er geen idee van of het overvloedig snoepen van de lekkernij van de sponsor van het tornooi van de Beker van België er iets mee te maken heeft, maar de Croky Cup en Waasland-Beveren waren in het verleden absoluut geen gelukkig huwelijk, alsof onze spelers met rotte tanden op het veld stonden en deze onmogelijk in de tegenstander konden zetten. Maar er bestaat ook zoiets als breken met tradities en in een aarzelend gestart seizoen zou een overtuigende qualificatie, zelfs al is het tegen een lager gequoteerde tegenstander, best een opsteker kunnen zijn die voor het ontbrekende duwtje zorgt in de Challenger Pro League.

In het bekertornooi is er maar een ding wat telt en dat is doorgaan, ongeacht de manier waarop. Benieuwd of Wim De Decker veel wijzigignen aan zijn ploeg zal doorvoeren, want we zitten nog lang niet in een situatie om plots een elftal op te stellen van spelers die tot nu toe nog weinig aan de bak kwamen (remember W-B - Mandel United van een paar jaar geleden).

Voor de recente ontmoetingen tussen W-B en Visé moeten we toch al meer dan jaar teruggaan en deze verliepen redelijk evenichtig en speelden zich af in tweede klasse.

In het seizoen 2010-2011 eindigde W-B - Visé op 1-1 en scoorde Kielo-Lezi voor de thuisploeg. In Visé ging W-B met 0-1 winnen en was Paulussen de doelpuntemaker van dienst.

Een jaar later, het seizoen 2011-2012, hield Visé de 3 punten in Luik, maar nam W-B op de Freethiel revanche met 2-0 na goals van Joachim Van Damme en Michaël Seoudi. Het zou zo maar kunnen dat Joachim de enige speler is van de 22 die zondag aantreden, welke toen al op het scheidsrechtersblad stond. Elke bekerronde zijn er verrassingen te noteren, maar daarvoor wil SKB deze keer graag passen.

Patrick Van Wesemael.