StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als God het wil is er nog een mirakel mogelijk.
Eindelijk is de kogel door de kerk, maar het heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Dieumerci Mbokani is een Beverenboy en laten we eerlijk zijn, als Wim De Decker er in slaagt hem voor 80 of 90 procent fit aan de aftrap te brengen, kan/zal hij nog van grote waarde zijn voor onze club, want een neus voor goals, die raakt men met de leeftijd niet kwijt. Maar toegegeven, hoe opgetogen ik aanvankelijk was toen de eerste geruchten over zijn mogelijke komst circuleerden, ik vond het niet zo katholiek dat hij plots ook interesse betoonde om in een Molenbeekse en Luikse kerk te gaan prediken om waarschijnlijk meer centen uit de Beverse offerblok te kunnen halen. Hoe dan ook, ik ben er van overtuigd dat zonder de bemiddeling van coach De Decker deze transfer nooit tot stand was gekomen, een zaak die voor Wim indien zou blijken dat zijn goed bedoeld initiatief minder goed uitpakt, wel eens een vervelende schaduwzijde kan hebben, maar dit is toch ook bijzonder knap werk van onze CEO Gobin die dus blijkbaar niet enkel oog heeft voor wat er over de grote plas in de winkelrekken ligt.

Het moet geleden zijn van de periode dat spelers met naam en faam zoals Radznski, Sonck en Cavens de weg naar de Freethiel vonden, dat SK Beveren (toen was het even Waasland-Beveren) zulke grote vissen kon overtuigen om dat ene doel te realiseren en ja hoor, het lukte nog ook. We mogen dus stiekem hopen dat het scenario van tien jaar geleden een opvolger krijgt, maar we zijn natuurlijk voldoende realist om te beseffen dat God veel, maar niet alles kan en medegelovigen nodig heeft om zijn doelstelling te realiseren. Die medegelovigen zijn in de eerste plaats zijn collega-voetballers, want voetbal blijft nog altijd een ploegsport, maar ook de supporters zullen hard nodig zijn om het brood te helpen breken en de verrijzenis naar de Jupiler Pro League te realiseren en reken maar, dan volgt de wijn vanzelf tot vergeving van de zonden die we tot nu toe met onze bij momenten scherpe commentaren hebben gemaakt.

Waar er helaas tot nu toe met geen woord wordt over gerept is wanneer DieuMerci inzetbaar zal zijn en of hem de tijd wordt gegund om, indien nodig, hem rustig te brengen. Zeker nu er onheilspellende berichten circuleren over de langdurige afwezigheid van de man die mogelijks met hem een koningskoppel zou gaan vormen (Daniel Maderner). Diens ontbreken zou misschien voor extra druk kunnen zorgen en dat lijkt ons geen gunstig gesterrente voor Mbokani om aan zijn missie te beginnen. Er doen immers wat geruchten de ronde dat Dieumerci nog enkele kilootjes kwijt moet en wat zou sukkelen met een knie, maar we nemen aan dat die ongemakken in de deal werden voorzien. Geen idee wat jullie gevoel zegt en in tegenstelling tot wat ik net schreef, maar ik kan niet langer wachten om het debuut van de man met een onwaarschijnlijk fantastisch palmares te mogen meemaken.

PVW.