StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mbokani en De Decker versus Michaël Frey.
Gisteren maandag in de namiddag werd er geloot voor de 16de finales van de Croky Cup en SK Beveren schoot met Antwerp de hoofdvogel af. In het weekend van 8, 9 en 10 november komt de onbetwiste competitieleider van de JPl naar de Freethiel afgezakt en alhoewel dit op sportief vlak verder bekeren hypothekeert (met God in de rangen weet men natuurlijk nooit), belooft dit op meerdere vlakken een midweekse topavond te worden. Voor aanvang van de loting hoopt men als supporter dat het lot onze club gunstig gezind is om wie weet een ronde verder te kunnen gaan. De realiteit is in het verleden vaak anders uitgedraaid. Haalbare kaarten die overigens in dat geval meestal geen publiekstrekkers zijn, liepen slecht af en weg bekertornooi. Dat gevoel was gisteren tijdens de rechtstreekse uitzending van de trekking niet anders. Hopen op een thuismatch en liefst tegen een haalbare tegenstander tot plots SK Beveren - Antwerp uit de trommel werd getoverd. Een paar minuten slikken om alles te laten bezinken en vervolgens te beseffen dat men beter kan worden uitgeschakeld door de ploeg van het moment en wie weet de toekomstige kampioen en dat liefst uiteraard na een spannend potje bekervoetbal en een kassier die, weliswaar niks van het voetbal heeft gezien, omdat hij 90 minuten lang zijn centen aan het tellen was.
Maar SKB-Antwerp is zoveel meer dan een match in de zestiende finales van de Beker van België. Met Wim De Decker en DieuMerci Mbokani in het Beverse kamp en laat ons hopen Michaël Frey in het Rood-Witte, krijgt deze partij extra pigment en dat zijn nu eenmaal feiten waar men als supporter met buitengewone interesse naar uitkijkt. Kortom, mijn eerste ontgoocheling over het sportief kansloze, heeft ondertussen reeds lang plaats gemaakt voor een avondje topamusement, want reken maar dat Wim De Decker voor geen geld wil afgaan tegen de club met stamnummer 1 die ongetwijfeld een vooraanstaand plaatsje in zijn groot voetbalhart heeft ingenomen.

* Qualificatie met een pijnlijke schaduwzijde.
SK Beveren beleefde zondag in Visé een moeilijke namiddag, maar er werd gelukkig geen sportieve averij opgelopen. Op medisch vlak daarentegen liep het in het absolute slot van de wedstrijd grondig fout met Daniel Maderner die op het uur voor de 0-2 had gezorgd. Zonder dat er een tegenstander in zijn buurt was (die versie werd later wat bijgestuurd), liep hij met zoals het zich nu laat aanzien, een kruisbandblessure op. Er wordt gevreesd voor een inactiviteit van een half jaar, maar we moeten hopen dat de uiteindelijke diagnose beter meevalt dan de eerste indrukken lieten vermoeden. Het zou toch een afknapper van formaat zijn voor de club indien, ondanks het aantrekken van DieuMerci Mbokani, het de topschutter van vorig jaar in 1B voor geruime tijd moet missen, want alhoewel de Oostenrijker nog niet helemaal zijn scherpte van afgelopen seizoen had teruggevonden, was hij er wel dichtbij en pikte hij de laatste weken weer zijn doelpunten mee.

* KSK Beveren komt tekort in Denderhoutem.
KSK Beveren is in Denderhoutem tegen zijn eerste seizoensnederlaag aangelopen. Het verloor met 2-0, een score die kort voor rust tot stand kwam en de bezoekers uit Beveren waren niet bij machte om daarop in de tweede helft een antwoord te vinden. Met 5 op 12 zakt KSKB een beetje weg in het klassement, maar in deze fase van de competitie volstaat een nieuwe driepunter om die rangschikking weer wat meer glans te geven. Er werd trouwens in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen met gemiddeld 5 goals per match vlot gescoord. Komend weekend ontvangt KSKB Berlare dat dit weekend eveneens zijn eerste verlies leed, maar desondanks op een mooie tweede plaats prijkt.

PVW.