StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VEEL RESPECT, MAAR DIE POSITIE INTERESSEERT ONS OOK WEL.

Van een aantrekkelijke affiche gesproken ! Om 16 uur nemen SK Beveren en Lierse Kempenzonen het tegen mekaar op en de inzet is niet min. Mits winst op de Freethiel staan de Pallieters weer stevig bovenaan het klassement van de Challenger Pro League en zelfs in geval van een puntendeling blijven de mannen van coach Tom Van Imschoot minstens mee aan kop, samen met Beerschot dat gisteren Deinze versloeg en eventueel de beloften van Anderlecht die vanavond naar Sclessin trekken.

Geen twijfel mogelijk : Lierse Kempenzonen is tot nu toe de terechte leider in tweede klasse en niet onbelangrijk, met voorsprong de meest spektaculaire ploeg van 1B. Hun cijfers spreken boekdelen : met 16 gemaakte doelpunten heeft het een straatlengte voorsprong op o.a. SK Beveren dat tot op de dag van vandaag 10 keer de weg naar de netten vond. Met 13 tegendoelpunten laat het de deur voor de tegenstander regelmatig op meer dan een kier open staan, maar daar schuilt uitgerekend hun grote kracht, want ze zijn in staat om in een paar seconden tijd voor dreiging aan de overkant te zorgen. Lierse K hanteert het eenvoudige maar o zo mooie principe van "proberen altijd een keer meer te scoren dan de tegenpartij" en dan doet men aan klantenbinding. Maar wat mij nog het meest boeit aan de Pallieters is dat, waar SK Beveren zijn spelers over de hele wereld gaat zoeken, Lierse vol gaat voor gasten van bij ons (Joedric Pupe bv. komt van Winkel Sport), of vrije spelers ophaalt zoals gebeurde met topschutter Leo Rocha die overbodig was bij Eupen. De boomlange Portugees is straks haast zeker een gesel voor het duo Vukotic-Bateau die zich aan een lastige namiddag mogen verwachten. Ik heb tot nu toe redelijk wat matchen van Lierse Kempenzonen gevolgd en het moet gezegd, het was vaak indrukwekkend zoals bv. hun laatste partij die het op het Lisp met 2-3 verloor tegen de Anderlecht Futures. Voor rust raakte het amper leer en keek het tegen een 0-2 ruststand aan, maar de wijze waarop Serge Tabekou, Rocha en kapitein Van Acker op jacht bleven gaan naar een aansluitingstreffer en meer, was zowel knap als bewonderenswaardig.

Dat SK Beveren in geval van een overwinning op gelijke hoogte van Lierse komt, is een beetje dubbel. Het spektakelgehalte tot nu toe was onvoldoende en het presenteerde zich nog niet als de te kloppen ploeg voor de titel, maar blijkbaar is deze luxe geen must om bovenin mee te draaien. Meer zelfs en het is waarschijnlijk te simpel om er zo over te denken, maar in de veronderstelling dat we het betere SK Beveren nog niet hebben gezien, laat dit het beste verhopen voor de komende maanden. Wel jammer dat we de topschutter van 1B van vorig seizoen waarschijnlijk niet meer in actie zullen zien in deze jaargang en ook het uitvallen van Edmundsson tijdens een interland is zeer vervelend. De vraag die wellicht tot het eerste fluitsignaal op eenieders lippen licht is ongetwijfeld of we vandaag al DieuMerci Mbokani te zien krijgen en zo ja, of dat verantwoord is? Gezien het ontbreken van Maderner zou het prettig zijn een beroep te kunnen doen op DieuMerci, maar hoe groot is het risico dat een speler zonder matchritme een blessure oploopt ? Tenzij Lierse straks komt winnen op de Freethiel, want in dat geval slaat het opnieuw een kloofje van 2 punten, krijgen we zo goed als zeker een complete hergroepering in 1B met zowat de helft van het klassement in een speling van een punt of 4. Ik ben alvast benieuwd naar het sfeertje op de Freethiel straks.

Patrick Van Wesemael.