StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat was nog eens een namiddagje ouderwets genieten op de Freethiel.
Als er één wedstrijd is die verdient om wat langer over door te bomen, dan is het met voorsprong die van afgelopen zondag tegen Lierse Kempenzonen. Het moet jaren geleden zijn dat W-B of SKB een tegenstander vanaf de eerste tot de laatste minuut en op indrukwekkende wijze in zijn greep had. Dat die tegenstander de op dat moment fiere koploper was kruidde dit sprookje nog iets pittiger, maar eerlijk gezegd, diezelfde prestatie afleveren tegen bv. de rode lantaarn zou mij evenveel voldoenng schenken, want de manier waarop die forfaitscore tot stand kwam, vond ik meer aanspreken dan de 5-0 op zichzelf. Het codewoord van Wim De Decker de voorbije weken "efficiëntie" was blijkbaar diep doorgedrongen bij Barry en Co en met een beetje meeval kwamen de dubbele cijfers in zicht. Vorig seizoen beet Waasland-Beveren liefst 4 keer in het zand tegen dit Lierse Kempenzonen, maar deze revanche maakt veel goed in een voorafgaande week waarin met de blessures van Maderner en Edmundsson en het net niet speelgerechtigd geraken van Mbokani, het zeer moeilijk werken was voor de coach. Collectief was deze match een absolute parel en toch kunnen we het niet laten om enkele spelers individueel bij naam te noemen. Lucas Ribeiro Costa was outstanding en gebruikte ditmaal zijn ontegensprekelijk grote klasse in dienst van de ploeg met een doelpunt, enkele assists en een aantal door de supporters gesmaakte goochelnummertjes waarmee hij toch moet opletten om vroeg of laat niet een keer zwaar onderuit te worden geschopt door een gefrustreerde tegenspeler. En wat heeft die Barry op korte tijd een progressie gemaakt ! Zijn neus voor doelpunten demonstreerde hij al in de oefenwedstrijden tegen lager gequoteerde ploegen, maar dat hij de stap naar de Challenger Pro League als 19-jarige zo vlug zou zetten, dat zullen toch weinigen voor mogelijk hebben gehouden en er zit nog een leeftijdsgenoot van Barry steeds harder op de deur te kloppen, want hou Malik Fall maar in het oog. Medeuitblinker Joachim Van Damme is een echte ploegspeler en gaat nu met spoed op zoek naar zijn vijfde gele kaart om Malik eens op zijn plaats aan het werk te zien. Maar mijn moment van zondag was toch de 5-0 van Sander Coopman, want niemand die men het meer zou gunnen dan Sander na zoveel blessureleed. En wat zat er allemaal nog op onze bank, wetende dat Maderner en Mbokani ontbraken ? Coopman en Fall dus, maar ook Fall, Wolff, Kablan en Tshimanga en er bereiken mij ook hoopgevende signalen over de 18-jarige Moses Niyman.

* SK Beveren loopt tegen eerste thuisnederlaag aan.
Zaterdagavond leed KSK Beveren zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen en bij gevolg een 0 op 6.
In een aangename partij voetbal kwamen de bezoekers uit Berlare gevleid op voorsprong net voor de pauze via een caramboledoelpunt. Net na de rust verdubbelde Berlare de voorsprong en toen het na een uur spelen 0-3 werd, leek de partij gespeeld. Doch niets was minder waar, want vijf minuten verder stond er plots een 2-3 op het bord, een verdiende beloning voor een wilskrachtig Beveren. De 3-3 hing een tijdje in de lucht, maar een kwartier voor tijd scoorden de bezoekers een vierde maal en ditmaal was de kous af. Eindstand 2-4. Door deze zege wordt Berlare meteen de nieuwe leider en deze ploeg zal zonder twijfel hoog eindigen op het einde van de rit want het moet gezegd, ze zijn dodelijk efficiënt. Vier maal scoren uit een handvol kansen, dat is ook een kunst natuurlijk.
Beveren belandt nu wat in de degradatiezone maar het is nog vroeg in het seizoen. Volgende week is er de verplaatsing naar Ardennen dat drie punten meer telt dan Beveren.

PVW.