StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DENDER LIJKT WEL EEN SATELLIETCLUB VAN SK BEVEREN.

Brent Gabriël maakte in het tussenseizoen de overstap van SK Beveren naar Dender en trad daarmee in de voetsporen van Olivier Myny, Jonni rowell, Kjetil Borry en Wesley Vanbelle die allen een verleden op de Freethiel hebben, maar het zij rechtstreeks, hetzij via een paar ommetjes, in de Denderstreek belandde. Met coach Regi Van Acker treft Gabriël overigens een stadsgenoot bij Dender, want beiden zijn afkomstig uit de ballonstad Sint-Niklaas. Tot hier een stukje voorgeschiedenis en daarbij mag zeker ook de uitschakeling in de Beker van België vorig seizoen worden gerekend toen Waasland-Beveren roemloos kopje onder ging in de Dender na een uiterst flauwe wedstrijd die werd beslist door een prachtige treffer van Lennerd Hens.

Wat een 18-karaats wedstrijd als die tegen Lierse toch allemaal kan los maken ! Ik volgde de voorbije dagen de communicatie tussen de Supportersfederatie en de aangesloten clubs en het enthousiasme waarmee dat gebeurde was om kippevel van te krijgen. Aan de supporters zal het dus vanavond in geen geval liggen ! Trouwens, ik ben aan deze voorbeschouwing ongebruikelijk vroeg (op woensdag) begonnen nadat ik via Facebook de samenvatting ontving van de match van zondag met daarbij de nodige sfeerbeelden waarna mijn vingers een niet te stuiten drang voelden om een klavier op te zoeken. Het enige nadeel aan een dijk van een wedstrijd zoals die tegen de Kempenzonen, is dat beter doen haast onmogelijk is. Wim De Decker deed er zelfs nog een schepje bovenop door te stellen dat dit nog maar het begin is en er nog veel werk op de plank ligt, maar ik vraag me af of hij daarmee de lat niet onrealistisch hoog legt. Het is een feit dat een aantal doelpunten tegen Lierse werden ingeluid door grote individuele fouten bij de bezoekers, maar cadeautjes op niveau uitpakken is ook een kunst (niet waar Barry) en SK Beveren was dit seizoen al enkele keren bijzonder lief voor zijn tegenstander met puntenverlies als gevolg.

Met Dender treft SK Beveren een heel andere tegenstander dan spektakelploeg Lierse. Taai en berekend en daarop durft een tegenstander wel eens zijn tanden stuk bijten. Het zijn andere kwaliteiten ten opzichte van die waarover Wim De Decker kan beschikken, maar een coach moet roeien met de beschikbare riemen en die optimaal benutten kan tot wanhoop leiden in het andere kamp waarmee ik niet wil gezegd hebben dat er te weinig klasse zit bij de thuisploeg. Nicolas Rajsel bv. is zo'n klasbak die een paar jaar geleden bij Union in de tweede klasse het mooie weer maakte en daarmee een transfer naar Oostende versierde. Daar liep de Fransman echter een zware blessure op en kwam er niet meer aan de bak. Goed gezien van Dender om hem nu een tweede kans te geven en wie weet zo zijn carrière te herlanceren. Trouwens, na een moeizame start heeft Dender nu een 6 op 6 te pakken en ruikt het bloed, want een nieuwe driepunter zou voor een metamorfose van hun klassement kunnen zorgen.

Na wat SK Beveren zondag op de mat bracht, MOET het met volle overtuiging voor de 3 punten gaan naar Dender. Of dat na 90 minuten ook de buit zal zijn is een andere zaak, maar het moet wel het opzet zijn. En of dat met of zonder DieuMerci zal zijn, geen idee, maar tegen Lierse K werden we geconfronteerd met een ongewone situatie (geen Maderner en dat wisten we, maar ook zonder Mbokani en dat was toch een verrassing), maar na het laatste fluitsignaal van de Nederlandse scheidsrechter was er geen sprake meer van deze ontbrekende/ronkende namen. We moeten natuurlijk onze voeten stevig op de grond houden, want een seizoen is lang en we hebben gemerkt dat zware tegenslagen vaak om de hoek loeren, maar onze kern is ruim en wees gerust, het zal straks als de vermoeidheid en zware velden hun opwachting maken, geen overbodige luxe blijken.

Patrick Van Wesemael.