Met vandaag Deinze - Lommel en RWDM - Beerschot op het programma, zou SK Beveren dit weekend wel eens goeie zaakjes kunnen doen. De wedstrijd van vrijdagavond tegen een stug Dender zal absoluut niet in aanmerking komen voor een schoonheidsprijs, maar door dit soort moeilijke wedstrijden met winst te besluiten, zet de club een belangrijke volgende stap in haar ontwikkeling.

Een verklaring heb ik er niet voor, maar sinds het uitvallen van Daniel Maderner die ik best hoog heb zitten, lijkt het alsof de ploeg meer kansen creëert, een aantal spelers zoals Ribeiro Costa en Barry meer aan hun trekken komen en niet onbelangrijk, er wordt vlotter gescoord (liefst 8 keer de voorbije 2 partijen). En wat in die omstandigheden vaak samenvalt is dat het meestal tegelijkertijd wat meezit, want op het moment van schermutselingen voor eigen doel zoals vorige week tegen Lierse en gisteren tegen Dender, steken hetzij Dame Fortuna, hetzij Beau Reus een handje toe en ziet ons doelsaldo er plots bijzonder goed uit.

Een wedstrijd goed beginnen is iets wat men in eigen handen heeft en kan wonderen doen. Net zoals vorige week nam SKB een vliegende start en ditmaal moest er minder lang worden gewacht dan tegen Lierse. Ismaheel met alweer een gemeten voorzet en Barry met de afwerking lagen aan de basis van een zeer degelijke eerste helft waarin Ribeiro Costa op slag van rust vanop de stip voor een bevrijdende 0-2 tekende, zeker omdat de thuisploeg vanaf dat moment met een mannetje minder verder moest.

Volgens mijn bescheiden mening hebben de spelers van Dender en Sk Beveren tijdens de rust een totaal andere thee gedronken, want zo gedreven de thuisploeg uit de kleedkamer kwam, des te meer onze Leeuwen zich dreigden in slaap te laten wiegen en toegegeven, het eerste kwartier na rust kreeg ik het toch wel wat benauwd, ondanks onze numerieke meerderheid. Hoed af voor Dender dat het grootste gedeelte van die tweede helft gretig op jacht bleef gaan naar de aansluitingstreffer die wellicht nog voor een overbodig boeiend slot had gezorgd, maar een koelbloedige Reus had daar gelukkig geen zin in en toen was er weer Barry. Ja, dat ventje dat in de voorbereiding al zo makkelijk prikte, maar toen werd het nog afgedaan met "het is maar tegen kinderen". De voorbije weken was het echter tegen grote mensen en ziet het er naar uit dat SK Beveren een 19-jarige ruwe diamant heeft ontdekt en dat er nog flink geslepen moet worden is logisch, maar ik heb zo het gevoel dat we er nog veel plezier gaan aan beleven tot wanhoop van de tegenstander.

Wat een prachtig resultaat met matchen thuis tegen Deinze en RWDM in het verschiet. Voor het eerst dit seizoen heb ik het gevoel dat de vonk is overgeslagen en daar heeft de opvoering tegen Lierse Kempenzonen ongetwijfeld veel mee te maken. Tegen zijn vorige werkgever Deinze kan Wim De Decker volgende week vrijdag 20 uur een nieuwe poging doen om zijn jongens naar een 9 op 9 te coachen. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

DRIE GOALS, NIEUWE DRIEPUNTER

Na de 5-0 overwinning tegen Lierse is geel-blauw er vanavond in geslaagd om een nieuwe driepunter binnen te halen. SKB kwam al vroeg in de partij 0-1 voor via Barry, vlak voor rust verdubbelde Ribeiro de score. Dender kwam na rust fel uit de kleedkamer, scoren lukte de thuisploeg (met een man minder) echter niet.
Barry legde in het slot van de partij de 0-3 eindstand vast.

Wim De Decker koos tegen Dender voor dezelfde elf starters als de week voordien tegen Lierse. De coach zag zijn team opnieuw bijzonder gretig aan de partij beginnen. Na drie minuten konden de 300 meegereisde supporters al bijna meteen vieren, het schot van Ribeiro vloog echter nipt naast. Lang moest de Beverse aanhang niet wachten, want twee minuten later was het wél raak. Ismaheel vond Barry aan de tweede paal: 0-1. Na dit openingsdoelpunt was de druk van geel-blauw eerder steriel. In de 20ste minuut stak Dender voor het eerst de neus aan het venster. De thuisploeg claimde een strafschop na een tackle van Wuytens, scheidsrechter Pirard ging hier niet op in. Nadien dreigde Dender nog via Lallemand en Hens. Vijf minuten voor rust kreeg geel-blauw aan de overzijde wél een strafschop nadat Cools handspel beging in de eigen zestien. Penalty en bovendien haalde de scheids ook nog een rode kaart uit zijn achterzak. Net als vorige week had Ribeiro wel zin om de strafschop om te zetten, de Braziliaan trapte koelbloedig binnen: 0-2. Vlak voor rust kreeg Rodes nog een vrije kopbalkans, Reus ging goed plat. Ruststand: 0-2.

FCV Dender had tijdens de onderbreking duidelijk nieuwe moed gevat, want het was de thuisploeg die na rust veruit het meeste doelgevaar wist te creëren.
Lallemand dreigde tot drie keer toe, ook Cukur probeerde het een keer met een hard schot. Na de mindere start leek geel-blauw rond de 62ste minuut eindelijk opnieuw wakker te worden. Zowel Ismaheel als Barry kregen in één en dezelfde fase de kans om de partij in een definitieve plooi te leggen, maar beiden bleken niet koelbloedig genoeg. De ingevallen Coopman haalde niet veel later krachtig uit, ook Barry probeerde het vanop ruime afstand. Een paar minuten later was het tweetal er al opnieuw. Barry kopte naast, een schot van Coopman ging voorlangs. Vijf minuten voor tijd trok Ismaheel zich nog eens op gang en de Nigeriaan haalde vervolgens stevig uit. Gies kon de uithaal onvoldoende wegwerken, de goed gevolgde Barry was er als de kippen bij en kopte de 0-3 tegen de touwen. In de slotfase toonde ook doelman Reus nog enkele keren zijn klasse. Eindstand: 0-3.
Volgende week vrijdag (14/10) neemt SKB het thuis op tegen KMSK Deinze. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!