freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het was een interessante zaterdag.
Wat is het aangenaam om wedstrijden van de concurrentie te volgen op een moment dat de dag voordien de eigen opdracht perfect werd vervuld. Het begon al zaterdagnamiddag met Deinze - Lommel. Eerstgenoemde Deinze is komende vrijdag onze tegenstander op de Freethiel en Lommel had tot voor deze speeldag evenveel punten als Sk Beveren. De eerste helft zat lang op slot en werd pas open gebroken door een strafschop voor de thuisploeg die werd omgezet door Dylan De Belder, pas zijn eerste van het seizoen. Na rust domineerde Deinze volledig, ook al omdat bij de bezoekers niks lukte. Het zou uiteindelijk een probleemloze 3-0 overwinning worden voor de Oost-Vlamingen met 2 goals van De Belder en dus een ferme opsteker voor Jur Schryvers en co in het vooruitzicht van de match van vrijdag. De meeste aandacht op de 8ste speeldag ging echter uit naar de partij die om 20 uur begon met medekoploper Beerschot dat de gast was in het Edmond Machtenstadion van Molenbeek. RWDM trok na 90 minuten met 2-0 aan het langste eind, maar dat had het alweer te danken aan een beresterke Theo Defourny tussen de Brusselse palen. Hij verhinderde met meerdere knappe reddingen zowel de openingsgoal, later de gelijkmaker en tot slot de aansluitingstreffer van de mannekes. Molenbeek profiteerde tegen 100 procent van 2 individuele fouten bij Beerschot en dat was zuur, want de bezoekers speelden een knappe match, maar keerden desondanks met lege handen terug naar het Kiel. Het zijn de punten die tellen en in dat opzicht kan RWDM tevreden zijn, maar als SK Beveren op 23 oktober bij de les is in Molenbeek, is het zeker niet kansloos tegen een gisteren optimaal efficiënt RWDM. Anderzijds, aanvankelijk werd Beerschot door meerdere insiders niet echt als titelkandidaat bestempeld vanwege te jong en Belgisch, maar de complexloze manier waarop het gisteren voetballend voor de dag kwam op bezoek bij een titelpretendent, maakte indruk, meer dan de thuisploeg, maar dat is een persoonlijke mening.

De leiding na 8 speeldagen, ongeacht de resultaten van vandaag, blijft echter in handen van de Anderlecht Futures en ditmaal staan ze alleen bovenaan.
Schitterend van die gasten, maar het is een publiek geheim dat er op Neerpede prachtig werk wordt geleverd, maar ze kunnen er natuurlijk aan de slag met de betere talenten van het land en dat moet prettig werken zijn voor de begeleiding.