StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SK Beveren is het tij aan het keren.
De 8ste speeldag zit er op en dat was voor SKB absoluut geen slechte. Zelf pakte het de volle buit tegen Dender (0-3 staat overigens mooi tegen een stugge tegenstander), terwijl Lommel en Beerschot puntenloos bleven. De kloof met RWDM blijft 3 punten en het passeert Beerschot op de ranglijst en dat is niet onbelangrijk. Lierse Kempenzonen herstelde zich prima van de afstraffing op de Freethiel en versloeg de beloften van Standard met 2-0. Het onderonsje tussen Club Nxt en Jong Genk ging vlotjes met 3-1 naar Blauw-Zwart.

De Anderlecht Futures staan keurig bovenin met 16 punten en doen net iets beter dan SK Beveren en Lierse Kempenzonen. Beerschot ademt wel in de nek van deze 2 ploegen, maar dat doen ook Lommel en RWDM bij de Kielse Ratten. Club Nxt heeft zich wat herpakt en steekt de beloften van Standard die een kleine terugval kennen, voorbij. Deinze deed een goeie zaak door te winnen van Lommel en haalt Virton bij. Dender staat nu voorlaatste, maar zoals het vrijdag tegen SK Beveren voetbalde, zelfs een volledige tweede helft met een man minder, is het absoluut geen geslagen ploeg. Jong Genk sluit troosteloos het rijtje met slechts 5 punten, maar de weg is nog lang en dat geldt niet enkel voor de Genkies. Het positieve voor SK Beveren aan deze 8ste speeldag is dat het de knappe match van tegen Lierse in Dender bevestigde en met vertrouwen aan de partij begon met als resultaat een vroege voorsprong. Dat het die vroege voorsprong op slag van rust kon verdubbelen en daarenboven met een mannetje meer aan de tweede helft mocht beginnen was een onverhoopte opsteker, maar nadeel was dan weer dat het zich in slaap liet wiegen bij het begin van de herneming door een gretig Dender en dat had opnieuw naar een onnodig vervelende situatie kunnen leiden mocht er een aansluitingstreffer zijn gevallen. Maar het allerbelangrijkste is dat SK Beveren zijn niveau heeft opgetrokken de voorbije weken en qua voetbal zijn voetje heeft gezet naast Lierse en Beerschot. Qua hoogstandjes kan enkel Ribeiro Costa zich met enkele jongens van de Anderlecht Futures meten, maar in deze fase primeert resultaat op show. Feit is dat onze tegenvallende competitiestart met al direct verlies op het Kiel en een zestal punten die te gemakkelijk uit handen werden gegeven, volledig is uitgewist. De ploeg krijgt met de week meer en steviger gestalte en dat resulteert zelfs in het afdwingen van meevallers zoals in het slot tegen Dender en Lierse. Met Deinze volgt vrijdag de volgende test en dat wordt een kwestie van waakzaam zijn, want de ex-ploeg van Wim De Decker won overtuigend van Lommel en gaf nauwelijks iets weg. Het seizoen kan nu echt beginnen en vreemd, maar de naam van DieuMerci Mbokani lijkt wel volledig van het toneel verdwenen.

* KSK Beveren sleept kostbaar punt uit de brand.
KSK Beveren heeft in Ronse op bezoek bij Vlaamse Ardennen een duur bevochten punt uit de brand gesleept. Het maakte een 2-0 achterstand goed en staat nu op de derde laatste plaats in de rangschikking met 6 punten uit 6 matchen. Volgend weekend krijgt het een ideale gelegenheid om dat klassement op te smukken, want dan komt Sint-Niklaas naar de Freethiel en de Klaasjes wachten nog altijd op hun eerste puntje en staan uiteraard logisch troosteloos onderaan.

PVW.