StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Plezant of ambetant ?
Gisteren kwam de geruchtenmolen weer op gang en ditmaal met het positiefnieuws dat Mbokani tegen nu vrijdag dan toch speelgerechtigd zou zijn. De FIFA "zou" groen licht hebben gegeven en dus dispuut van de baan. Later maandag werden deze geruchten in de media bevestigd.
Sowieso prima nieuws voor SK Beveren en niet in het minst voor coach Wim De Decker die al 2 wedstrijden niet over Daniel Maderner kan beschikken en hem wellicht dit seizoen niet meer terugziet. Een positief selectieprobleem voor De Decker, maar hoe ga je daar mee om ? "Never change a winning team", zou die wijsheid ook gelden wanneer een grootheid als Dieumerci op de deur klopt ? Bovendien is zonder twijfel Mbokani op voorspraak van Wim De Decker gekomen en dat ligt toch altijd net iets moeilijker om zo iemand op de bank te houden, zeker als die al een tijdje snakt naar de groene rechthoek.
Toch denken we dat het verstandiger is om een locomotief die na een sputterend begin op het juiste spoor is geraakt, nog even zijn ding te laten doen tot er aanwijsbare redenen zijn om bij te sturen. Het moet toch ook voor Dieumerci heerlijk zijn om in te vallen in een ploeg die er staat en niet in los zand te belanden. Beetje bij beetje worden gebracht om zo wedstrijdritme en conditie op te bouwen, het lijkt een ideaal scenario en we moeten hopen dat dit niet wordt verstoord door bv. een negatief scoreverloop vrijdag tegen Deinze. En als we en waarom zouden we dat niet doen, het even benaderen vanuit het standpunt van Barry, want waarschijnlijk komt Tierno als eerste in aanmerking om geslachtofferd te worden, die gast heeft zich op een paar maanden tijd ongelooflijk gunstig ontwikkeld waardoor zich de vraag opwerpt, welke impact kan het per se willen brengen van Mbokani op zijn ontwikkeling hebben als die plots wordt gestuit ? Geen gemakkelijke situatie, want een speler van 36 met naam en faam haalt men niet om de bank te verwarmen.
Dus gaan voor de meest logische piste, nl. Barry laten staan en als de pijp begint leeg te lopen Dieumerci laten opdraven. Het zegt natuurlijk iets over de evolutie die Tierno Barry op korte tijd heeft doorgemaakt als hij nu reeds in balans ligt met een van de betere spitsen die er in onze vaderlandse hoogste klasse heeft rond gelopen.

PVW.