StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Siebe Schrijvers

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Siebe Schrijvers.


Dit Limburgs toptalent streek in de winter van 2016 neer op de Freethiel.
Debuteren deed Schrijvers op het veld van KV Oostende. En hoe. Met 2 schitterende doelpunten zorgde hij persoonlijk voor de 3-4 overwinning aan de kust. Het verwoord van zijn verhaal op de Freethiel schreef zichzelf. Vertrokken als een sneltrein. Ook de weken die daarop volgden was Siebe nog vaker belangrijk voor geel-blauw. In 9 Jupiler Pro League-wedstrijden scoorde hij nog 3 keer en gaf ook 2 assists. Ook in Play-Off II trof hij nog 1 keer raak.

Het eerstvolgende seizoen slaagde Waasland-Beveren erin de Limburger nog een half jaar te huren van Racing Genk. Met 5 doelpunten en 4 assists bewees Schrijvers opnieuw zijn waarde voor geel-blauw. KRC haalden hem terecht terug. Daar scoorde hij nog 4 doelpunten en gaf hij 5 assists. Net naast Europees voetbal grijpen zorgde voor een kleine 'smet' op het seizoen van de Limburgers. Maar persoonlijk kan Schrijvers terugkijken op een sterk jaar. Ook in het seizoen 2017-2018 kwam de kleine tovenaar uit voor Racing Genk. Na 2 sterke seizoenshelften in geel-blauw en een meer dan voldoende seizoenseinde in Limburg slaagde hij er niet in zijn stempel te drukken als basisspeler bij Genk. Hij mocht nog wel 37 keer opdraven. Daarin scoorde hij slechts 5 keer en gaf hij 2 assists. Zijn toekomst in Limburg leek plots ernstig onzeker. Een vertrek zou onafwendbaar worden.

Zoals verwacht zocht Siebe Schrijvers andere oorden op. Hoewel de supporters van Waasland-Beveren hoopten op een absolute stunttransfer, was het Club Brugge dat de Limburger het hof maakte. Maar ook in Brugge werd het slechts een wisselend succes. Zo kwam Schrijvers 38 keer aan spelen toe waarin hij 12 keer scoorde en ook 5 assists gaf. Geen absoluut droomscenario, maar wel met dubbele cijfers in de tabellen. Toch werd er meer verwacht van het talent waar een aantal jaren eerder nog alle Europese topclubs voor in de rij stonden. Helaas voor Schrijvers en zijn verhaal in Club Brugge ging het van kwaad naar erger. Hij kwam dan nog wel 34 keer in actie in het seizoen 2019-2020. Daarin trof hij slechts 4 keer raak en gaf hij 6 assists.

Opnieuw leek een vertrek onafwendbaar, en wederom deed het de supporters van Waasland-Beveren watertanden. Een transfer richting de Freethiel zat er niet in, maar ook andere oorden leken uiteindelijk onhaalbaar voor Schrijvers. Het seizoen beginnen bij Club Brugge dan maar. Voor de winterstop mocht de Limburger slechts 10 keer opdraven in de Jupiler Pro League. Daarin scoorde hij geen enkel doelpunt, en gaf hij slechts 2 assists. In de Champions League en ook in de Beker van België kwam Schrijvers een aantal keren in actie. Maar ook daar kon hij nooit van beslissende waarde zijn.

Toch maar vertrekken dan? OH Leuven toonde interesse. Zijn keuze was snel gemaakt. Schrijvers zou eerst nog uitgeleend worden maar trok na het seizoen in 2020 alsnog definitief naar Vlaams-Brabant. Het 2e deel van het voetbaljaar 2020-2021 was er eentje waarin hij zocht naar zijn beste vorm. Niet altijd in de basis, niet altijd in de selectie scoorde hij alsnog 2 keer in 12 wedstrijden. Schrijvers was ook nog goed voor 1 assist.

Het seizoen 2021-2022 zou het jaar van de herlancering worden. Of dat was wat hijzelf en ook zijn club OH Leuven ten stelligste hoopten. Het tegendeel bleek waar. Geen dubbele cijfers in zijn statistieken. Geen wonderbaarlijke momenten die hij in het verleden in Genk, Beveren en zelfs Brugge wel nog kon tonen. Hij leek zijn beste vorm maar niet terug te vinden. Het potentieel van de polyvalente middenvelder/aanvaller daalde zienderogen. En toen sloeg het noodlot toe. Op 29 april kreeg Schrijvers de boodschap dat hij minstens 8 maanden uit zou zijn met een blessure aan de achillespees.

Momenteel werkt hij hard aan zijn comeback om alsnog zijn carrière die gehoopte glans te kunnen geven. Van het voetbalveld in Peer schopte hij het al tot in de Champions League groepsfase met Club Brugge. Toch kunnen de voetbal critici en analisten zich niet van de indruk ontdoen dat Siebe Schrijvers een toekomst ver buiten België te wachten stond. Nu nadert hij, als alles goed gaat met het herstel, de beste jaren uit zijn carrière. Ik wens ze hem van harte toe.

Seppe Meul.