StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TWEEDE POGING VOOR EEN 9 OP 9.

Vanavond doet SK Beveren een tweede poging dit seizoen om naar een 9 op 9 op zoek te gaan en dat mag het voor eigen enthousiaste supporters proberen tegen Deinze. Bij de eerste poging strandden de mannen van Wim De Decker een paar weken geleden in Roeselare tegen Club Nxt waar zij niet verder kwamen dan een 2-2 puntendeling nadat voordien Lommel en Standard goed waren voor een dubbele driepunter. Thuis Lierse en uit Dender leverden wederom 6 punten op en het is benieuwd uitkijken of Deinze die 9 op 9 kan verhinderen, want om stappen te zetten in het klassement is enkele keren een serie neerzetten een must.

Deinze kende op zijn minst gezegd een tegenvallende start. Met 4 op 6 (0-0 bij de Anderlecht Futures en 3-2 winst thuis tegen Jong Genk) leken de hoge verwachtingen die de clubleiding koestert helemaal te worden bewaarheid, maar daarna ging de motor aan het sputteren en pas het voorbije weekend sloeg deze weer aan en het moet gezegd, plots op een behoorlijk hoog toerental. Een overtuigende 3-0 overwinnng tegen Lommel was het gevolg en dat mag best een sprekend resultaat worden genoemd. De bezoekers uit Lommel die er toch ook iets van kennen, kwamen nooit in het stuk voor en werden in alle linies overtroffen. Prettige bijkomstigheid voor onze provinciegenoten was dat Dylan De Belder die tot voor het weekend droog stond, zijn eerste twee goals van het seizoen lukte en we weten wat zoiets kan doen met een spits. Indien Deinze nog iets van zijn seizoen wil maken, moet het er snel werk van maken, maar het is aan SK Beveren om daar een stokje voor te steken.

Als er iemand een klare kijk heeft op onze tegenstander van vanavond, dan moet het wel Wim De Decker zijn. Natuurlijk vertrokken er enkele sterkhouders waaronder Challouk naar RWDM, maar de spelers die gebleven zijn moet Wim kennen als zijn broekzak en daar zit wel wat kwaliteit tussen. Of dat een voordeel is ? Waarschijnlijk wel, maar er bestaat zo ook iets van voetballers die zich tegenover hun vorige coach willen bewijzen, zeker wanneer zij van mening zijn onder diens leiding onvoldoende aan de bak te zijn gekomen.

Zullen we dit het respectvolle gedeelte van onze voorbeschouwing noemen en overschakelen naar de realiteit. Die leert ons dat SK Beveren door eigen toedoen een ongelukkige start kende met flink wat onnodig puntenverlies, maar het door De Decker voor het seizoen gevraagde dominant voetbal, is zich met de speeldag duidelijker aan het aftekenen. Zowel tegen Lierse als Dender lag de partij halverwege zo goed als in een definitieve plooi en was het zaak de tweede helft professioneel vol te maken en de score zo mogelijk verder uit te diepen. Door een toeval van omstandigheden, zowel negatieve als positieve, vielen de puzzelstukjes in mekaar alsof het kinderspel was. De supporters werden gedompeld in een niveau van genieten dat hun veel te lang werd onthouden, maar daarom des te meer deugd deed. Ondanks het besef dat het niet elke keer koekenbak kan zijn, stellen 2 opeenvolgende zeges na mekaar onvoldoende voor om de ontegensprekelijke ambities van de club waar te maken. We hebben te lang te snel tevreden geweest en die mentaliteit moeten we zo lang als mogelijk verdringen. De club straalt sportieve ambitie uit en de kwaliteit om deze te realiseren is voor handen. De supporters staan in de rij te trappelen om de club te steunen die ambitie waar te maken en ons massaal achter de ploeg te scharen in de mindere momenten die er zonder twijfel nog zullen aankomen. Of Dieumerci aan de wedstrijd begint of invalt is totaal ondergeschikt aan het resultaat. Liefst een mooi resultaat na een dito prestatie van onze Leeuwen, maar 3 punten primeren op de kwaliteit, want dat zou pas een ferme opsteker zijn om naar Molenbeek af te reizen. Sorry Jur Schryvers, we kunnen mekaar dit seizoen nog diensten bewijzen, te beginnen vanaf volgende speeldag ! Wat zou het geweldig zijn om vanavond 3 punten te mogen bijschrijven en vervolgens de rest van het weekend de concurrentie vanuit de luie zetel te kunnen bekijken.

Patrick Van Wesemael.