De zo beoogde 9 op 9 is binnen, maar het ging niet zonder slag of stoot. Deinze toonde zich vrijdagavond een taaie tegenstander en staat in het klassement op een plaats die niet overeenstemt met de kwaliteit die deze ploeg bezit. SK Beveren daarentegen zit in een uitstekende flow en dan verandert alles wat men aanraakt in goud, in dit voorbeeld natuurlijk een doelpunt. Zo kwam het gisteren bij de eerste de beste aanval (eigenlijk was het niet eens een voldragen aanval) meteen op voorsprong nadat een voorzet van Ismaheel in één tijd op de slof werd genomen door onze kapitein Hoggas. Vreemd genoeg ging SKB daarna niet echt door en ook bij de supporters merkte ik een soort positieve berusting, zoiets van "het komt straks allemaal wel goed". Alhoewel Deinze beter in de wedstrijd kwam, had Everton Luiz een vroege beslissing van de wedstrijd aan de voet, maar hij vond de keeper van de bezoekers op zijn weg naar de 2-0.

Na rust was er veel meer animo in het stadion en dat dreef Barry tot een opportunistische afstandstrap die ver over ging. Het zou het laatste wapenfeit zijn van de jonge Fransman die voor heel wat supporters, ondanks het feit dat diezelfde fans vol ongeduld zaten te wachten op de komst van DieuMerci, een kwartiertje te vroeg werd vervangen door Wim De Decker (er waren op dat moment 54 minuten gespeeld). Aanvankelijk kreeg Mbokani moeilijk voet aan de grond, maar desondanks was er een prachtige redding nodig van de Spaanse portier van Deinze na hoekschop om de kopbal van de Congolees te pareren. En Deinze, dat deed goed mee hoor en een kopbal van Vuko belandde gelukkig op het eigen doelkader. In de 80ste minuut gebeurde dan toch wat niet echt in de lucht hing, maar dat hoeft ook niet om te scoren, deed Deinze SK Beveren achterna en hingen de bordjes alsnog gelijk. In het verleden zou het niet vreemd zijn geweest dat de veer helemaal brak en de match compleet kantelde, maar niks daarvan ditmaal, mede door de absolute klasse van de ingevallen Mbokani die met een schitterende beweging een mannetje uitspeelde en dito afwerkte. Het stadion in vuur en vlam en alhoewel DieuMerci wel wat gewoon is, heeft hij waarschijnlijk ook wel kippenvel gekregen toen zijn naam luidkeels door het stadion werd gescandeerd. Ribeiro Costa had de apotheose nog aan de voet, maar er was toch ook sprake van grote opluchting toen de Nederlandse scheidsrechter het laatste fluitsignaal blies.

Lang geleden dat onze club nog een keer 3x na mekaar won en dan weet men dat het klassement er glimmend uitziet. Al is het misschien maar voor even, virtueel leider zijn aan het begin van een weekend voelt stralend aan. Collectief alweer een sterke prestatie van het hele team, maar Vukotic en Bateau verdienen zeker een eervolle vermelding. Het valt op dat onze ploeg de voorbije weken weinig weg geeft en gemakkelijk scoort en dan is de rekening snel gemaakt. Maar ook Ismahele die in het begin ter discussie stond, is zich snel onmisbaar aan het maken. Deze overwinnng is een geweldig opsteker voor de match van volgende week in Molenbeek en tegelijkertijd een uiterst interessante test, want de Brusselaars gingen vlot met 1-4 winnen in Standard en realiseren na de 2-0 winst tegen Beerschot ook een knappe 6 op 6.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

Patrick Van Wesemael.

SKB VIRTUEEL AAN DE LEIDING NA DERDE WINST OP RIJ

Wie vandaag aanwezig was op de Freethiel, was alweer getuige van een zeer bijzondere avond. Geel-blauw stond lange tijd op voorsprong na een doelpunt van Hoggas. Toch incasseerden onze Leeuwen tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Maar toen zag Dieu zijn moment gekomen en hij bezorgde met een godsgeschenk SKB een derde overwinning op rij!

In de beginfase van de partij tastten beide teams elkaar wat af. Het eerste schot kwam op naam van De Belder, zijn uithaal ging hoog over. Aan de overzijde was het net als vorige week wel meteen raak. Ismaheel vond Hoggas voor doel, de kapitein knalde in één tijd heerlijk overhoeks binnen: 1-0. Na een kwartier spelen volgde een gevaarlijk standje voor het doel van Reus, Bateau bracht redding met een goed getimede tackle op de inzet van Dansoko. Na 25 minuten voetbalden onze Leeuwen een schitterende aanval bij elkaar. Helaas voor geel-blauw kon een bezoekende verdediger het leer in allerlaatste instantie ontzetten alvorens Ribeiro kon uithalen. Tien minuten voor rust probeerde Ismaheel het met de linker, Miras bracht met een spectaculaire zweefduik redding. De Tigers dreigden amper, een schot van Van Steenkiste ging hoog over. Vijf minuten voor rust had Luiz na een prachtige steekbal van Hoggas de 2-0 aan de voet, Miras ging goed plat en verhinderde de dubbele voorsprong. Ruststand: 1-0.

Barry probeerde het als eerste na rust. Na een prima actie knalde de Fransman hoog over. Dat was wel meteen zijn laatste poging van deze wedstrijd, want in de 54ste minuut kwam de langverwachte Dieumerci Mbokani voor het eerst in de ploeg. Die schrok zich samen met zijn ploegmaats een hoedje toen Vuko een minuut later een voorzet van Dansoko bijna in eigen doel kopte. Gelukkig voor geel-blauw bracht het doelhout redding! Aan de overzijde schudde Ribeiro een knappe dribbel uit zijn sloffen, Miras stond pal op het schot van de Braziliaan. In de 68ste minuut werd Mbokani voor het eerst bij een aanval betrokken. De spits legde goed af voor Hoggas, het schot werd afgeblokt in hoekschop. Op diezelfde corner was het bijna raak voor Dieu, maar Miras kon ternauwernood redding brengen. In de herneming kon ook Vuko de bal niet tegen de touwen koppen. Geel-blauw liet Deinze teveel komen. Een schot van Quintero schoof naast en Luiz blokte een poging van De Belder. Niet veel later viel het doelpunt dan toch. Van Landschoot leverde de perfecte voorzet af voor Carcela-Gonzalez, de invaller kopte de bal op zijn beurt staalhard voorbij Reus. 1-1, een koude douche voor SKB. Toch werd het alsnog een mooie avond. In de 85ste minuut werd Mbokani gevonden in de zestien, de Congolees omspeelde magistraal zijn verdediger en trapte de 2-1 koelbloedig tegen de touwen! Niet voor het eerst dit seizoen ontplofte de Freethiel. In het absolute slot krulde Ribeiro nog naast, gescoord werd er evenwel niet meer. 2-1, alweer een zeer belangrijke zege!

Volgende week zondag (23/10) treft geel-blauw in onze hoofdstad RWDM. Helaas geldt er opnieuw een verplichte buscombiregeling. Meer info over deze verplaatsing volgt zo snel mogelijk.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas, Ismaheel, Van Damme, Wuytens, Ribeiro (88' Coopman), Corryn (73' Kablan), Vukotic, Barry (54' Mbokani), Bateau

Scoreverloop:
9' 1-0 Hoggas
79' 1-1 Carcela-Gonzalez
85' 2-1 Mbokani