StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Denzel Jubitana

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Denzel Jubitana.


Deze kleine middenvelder kwam op 19-jarige leeftijd over van de beloften KV Mechelen. Een nobele onbekende, die volgens de Beverse scouting cel over heel wat potentieel beschikte. Iemand voor de toekomst. Die transfer gebeurde in dezelfde periode als de transfer van Nana Opoku Ampomah van de beloften van De Kakkers naar Waasland-Beveren. Die kwam een zomer eerder aan in Beveren om hier zijn carrière te lanceren. Wat hij ook deed.

De Beverse aanhang zag een gelijkaardig verhaal wel zitten. Afwachten dus hoe het Denzel Jubitana zou vergaan in geel-blauwe loondienst. In zijn eerste 3 wedstrijden in Beveren zou hij de selectie niet halen. Tot hij op speeldag 4 plots op de bank zat in de thuiswedstrijd tegen STVV. Ik weet nog goed hoe we die wedstrijd bijna volledig uit handen gaven. W-B kwam op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Ampomah, om het later die wedstrijd volledig weg te geven en met 0 punten naar huis te moeten. Maar dat was buiten Jubitana gerekend. De middenvelder viel een halfuur voor tijd in. In de slotminuten van de wedstrijd krulde hij de bal heerlijk tegen de netten. 2-2. Matchwinnaar Jubitana was geboren!

De 6 wedstrijden die daarop volgden mocht Denzel af en toe starten, maar vooral veel invallen. Dat deed hij gretig, maar niet bijster indrukwekkend. Zijn debuut leek een vergiftigd geschenk te worden. Hij werkte dat seizoen af met 18 gespeelde wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. Volgend seizoen dan maar beter doen. Echter kwam zijn carrière maar niet van de grond. De grote doorbraak bleef uit. Amper 15 wedstrijden waarin hij minuten maakte, met slechts 1 assist. Da's niet om over naar huis te schrijven. Het laatste seizoen in Beverse loondienst, het seizoen 2020-2021-tevens ook het jaar van de degradatie- werd zowaar nog rampzaliger voor Jubitana. Zo kwam hij aan slechts 6 gespeelde wedstrijden waarin hij geen doelpunt noch een assist gaf. Het was duidelijk: tijd voor een transfer.

En die kreeg hij ook. Denzel Jubitana verbrak in april 2021 in samenspraak met de club zijn contract, om half juli een deal te tekenen bij het Nederlandse Roda JC. Hopend om eindelijk zijn carrière te lanceren.

In eerste instantie leek dat ook te zullen lukken. In het najaar van 2021 kwam Jubitana in Kerkrade zeer vaak aan spelen toe. Hij was ook een aantal keer belangrijk voor de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn stempel definitief drukken leek maar niet te werken. In de eerste weken van het jaar 2022 zat hij nooit meer in de selectie bij Roda. Opnieuw leek een vertrek onafwendbaar. Dat kreeg hij ook. Denzel Jubitana trok richting Griekenland om er in de 2e klasse te gaan spelen voor Iraklis Thessaloniki.

Eindelijk succes! In Griekenland werd Jubitana vanuit de rol als centrale middenvelder omgevormd tot een winger. Een goede zet zo bleek. In 17 wedstrijden kon de kleine creativo maar liefst 8 doelpunten maken en 3 assists geven. Het halfjaar van de doorbraak.

Dat zal hij nu moeten bewijzen. In Griekenland start de competitie pas begin november. Zal Jubitana doorbreken als voetballer in de Griekse 2e klasse? Ik volg het op de voet op!

Seppe Meul.