StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN WAARDEMETER MET HET OOG OP DE EVOLUTIE VAN HET KAMPIOENSCHAP.

Het liep deze week storm voor tickets in aanloop naar het interessante bekertreffen van donderdag 10 november tegen Antwerp, maar datzelfde kan op zijn minst worden gezegd over de belangstelling voor het duel van deze namiddag tussen RWDM en SK Beveren. Een onvervalste topaffiche tussen misschien wel de 2 meest uitgesproken titelkandidaten, maar Lierse Kempenzonen en Beerschot hebben er absoluut geen probleem mee dat die favorietenrol nog een tijdje bij RWDM en SK Beveren wordt gelegd, want prijzen worden pas aan de meet verdeeld.
Het was niet Waasland-Beveren, maar RWD Molenbeek dat vorig seizoen het langst het vuur aan de schenen kon leggen van Westerlo, maar echt het leven zuur maken aan de Kemphanen, nee dat was het ook niet. Dat lang proberen tegen te spartelen vorig seizoen en de late aankopen met naam en faam, evenals het goed inkopen tijdens de zomermercato, bombardeerde RWDM meteen tot titelfavoriet nr 1. De Brusselaars kwamen moeizaam op dreef, maar konden zoals afgelopen seizoen telkens weer rekenen op een beresterke doelman Theo Defourny waardoor de schade in het klassement beperkt bleef en mits winst deze namiddag, klimt het naast SK Beveren in de rangschikking. Meer zelfs, het zette een redelijk overtuigende 6 op 6 neer in zijn laatste 2 matchen met eerst een wat gelukkige 2-0 tegen Beerschot, gevolgd vorig weekend door een vlotte 1-4 in Luik tegen de youngsters van Standard. Een goed resultaat van SK Beveren in het Edmond Machtenstadion en dat is wat mij betreft niet verliezen, zou zelfs in geval van een gelijkspel als een morele overwinning worden ervaren.

Het nagenieten van de schitterende winninggoal van Dieumerci Mbokani tegen Deinze, zindert tot op de dag van vandaag nog heerlijk na en heeft tot gevolg dat zelfs verlies in Molenbeek straks voor geen grote averij kan zorgen in de rangschikking van onze Leeuwen. Meer zelfs, ik durf er niet aan denken dat SKB zou terugkeren met 3 gouden punten, want dan zou de Beverse trein wel eens voor een tijdje vertrokken kunnen zijn, maar laten we het verhaal van het vel en de beer indachtig houden. Het is mij deze week opgevallen hoe zeer de "tweestrijd" tussen Tierno Barry en Dieumerci Mbokani de supporters beroert. We hebben het gevoel dat voorlopig de meeste fans indien zij selectieheertje mochten spelen, er de voorkeur aan zouden geven om toch opnieuw te starten met Barry en indien de omstandigheden het toelaten, Dieumerci geleidelijk aan te brengen, maar of Wim De Decker er net zo over denkt, daar hebben we het raden naar. Gelukkig zijn het 2 totaal verschillende type spelers waardoor wie weet er nog momenten zullen komen dat ze beiden in de ploeg staan, want dit seizoen belooft lang en spannend te worden en naarmate de rangschikking van SK Beveren gunstig blijft, zal de druk toenemen en is het zeer de vraag hoe de jonge gasten daarmee zullen omgaan. SKB heeft een bijzonder ruime kern wetende dat routiniers als Maderner, Edmundsson, Verstraete en Tshimanga, hetzij door blessures ontbreken, hetzij nog op de bank worden gehouden, maar dat we ze nog gaan nodig hebben, reken daar maar op.

SK Beveren zit in een uitstekende flow en die moeten we proberen zo lang als mogelijk vast te houden. De bekermatch in Visé meegerekend kunnen onze Leeuwen tien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen blijven, maar dan mag er niet worden verloren deze namiddag. De mooie puntenoogst van de voorbije weken maakt dat we misschien toch net iets meer ontspannen naar Molenbeek afzakken, maar dat zegt mijn gevoel op 24 uur voor de aftrap en eigenlijk ben ik er van overtuigd dat het eerste fluitsignaal naar goede gewoonte weer voor klamme handjes zal zorgen.

Er moeten nog een pak stappen worden gezet naar het ultieme streefdoel, maar winnen tegen RWDM zou geen stap, maar een sprong betekenen in het lopende ontwikkelingsproces van de club. Het zal ver van gemakkelijk zijn, zeg maar bijzonder moeilijk, maar onmogelijk is het niet, maar de ploeg kan alvast rekenen op de aanwezigheid van een talrijke en enthousiaste supportersschare.
Komaan Leeuwen ! O ja, ik zag gisteren nog ergens een berichtje verschijnen dat er in Molenbeek uitsluitend cash kan worden betaald aan de drankstandjes.

Patrick Van Wesemael.