Het is uiteraard maar een momentopname, maar SK Beveren kon zondag in Molenbeek geen moment imponeren tegen een alweer uitgekookt en bijzonder efficiënt RWDM. De thuisploeg speelde een uur met een mannetje minder, maar daar bleek het absoluut geen hinder van te ondervinden. Enkel in de slotfase nadat kapitein Hoggas voor de eerredder had gezorgd, dreigde SKB met een aantal afstandsschoten waarmee doelman Defourny wel raad wist en indien het in die fase tot een aansluitingstreffer was gekomen, zat er misschien nog een onverhoopt puntje in, maar het zou niet echt verdiend zijn geweest. Te veel spelers haalden gisteren niet het gewenste niveau en hadden alle moeite van de wereld om een gretig Molenbeek af te houden. Alleen Everton Luiz mocht terugblikken op een sterke wedstrijd. Joachim Van Damme had een baaldag en bij 2 van de 3 tegendoelpunten had ook Beau Reus misschien wel beter moeten doen, maar toegegeven, de doelpuntenmakers kregen wel erg veel ruimte. Over het starten van Mbokani en op de bank vertrekken van Barry, was vooraf behoorlijk wat verontwaardiging, maar Dieumerci is uiteraard ook deels afhankelijk van de bruikbare ballen die hij krijgt en dat waren er gisteren te weinig. Als Mbokani niet scoort heeft men er als ploeg niet zoveel aan en dat is nu juist het verschil met een hard werkende Barry die overigens de laatste weken het doel wel wist staan. En zou Wim De Decker vooraf voldoende gewaarschuwd hebben voor Challouk die hij als zijn broekzak moet kennen van vorig seizoen bij Deinze ? Natuurlijk wel, maar als Challouk zijn dagje heeft is hij onstuitbaar. Dat RWDM met De Sart op de bank kan beginnen, zegt ook iets over de kwaliteit bij de hoofdstedelingen.

Er is geen man over boord door dit verlies, maar we hadden wel een stuk meer weerstand verwacht van SK Beveren. De Brusselaars zetten op hun beurt nu een 9 op 9 neer en komen op gelijke hoogte met SKB en beiden hebben ze een puntje achterstand op Lierse Kempenzonen. Volgend weekend ontvangen onze Leeuwen de jonkies van Genk, maar het wordt vooral uitkijken naar de topper tussen RWDM en Lierse. Dikke proficiat trouwens aan onze supporters die massaal aanwezig waren en het naar goede gewoonte heel netjes hielden. Pluim ook voor de opmerkelijke politiebegeleiding van de Brusselse politie die de 10 bussen met supporters van SK Beveren veilig en wel naar het Edmond Machtenstadion loodsten. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB ZIET ZEGEREEKS EINDINGEN IN BRUSSEL

Geel-blauw nam het vandaag in onze hoofdstad op tegen titelkandidaat RWD Molenbeek. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Barreto. Diezelfde Barreto werd nog in de eerste helft uitgesloten. Na rust liep RWDM verder uit tot 3-0. Hoggas kon in het slot van de wedstrijd de eer nog redden. Eindstand: 3-1.

Beide teams werden van bij de start van de wedstrijd fel aangemoedigd door de eigen aanhang. Toch was het wachten tot de 13de minuut op een eerste kans, doelman Reus kon een voorzet makkelijk klemmen. Even later probeerde Barreto het vanop ruime afstand, zijn poging week af in hoekschop. Op de daaropvolgende corner was het meteen raak. Diezelfde Barreto kon vrijwel ongehinderd binnenkoppen: 1-0. SKB reageerde meteen. Een kopbal van Van Damme ging maar nipt voorlangs, Ribeiro testte in diezelfde fase ook nog eens de vuisten van Defourny. In de 31ste minuut greep Everton goed in bij een gevaarlijke aanval van de thuisploeg. De Braziliaan trok zichzelf op gang, maar werd door landgenoot Barreto neergetrokken. De tweede gele kaart voor de Brusselse middenvelder, de thuisploeg moest vanaf dat moment met tien man verder. Geel-blauw probeerde meteen door te duwen. Een kopbal van Ribeiro ging opnieuw maar net naast. In de 38ste minuut ging een bal van de Braziliaan wél tegen de touwen, maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Geel-blauw voerde de druk op, RWDM trok zich massaal terug. Toch was de thuisploeg in het slot van de eerste helft nog twee keer gevaarlijk. Telkens kwam de dreiging via Smeets. Ruststand: 1-0.

Al vroeg in de tweede helft moest geel-blauw een nieuwe opdoffer verwerken. De Sart vond Challouk aan de tweede paal, de aanvaller kopte de bal overhoeks binnen: 2-0. Coach De Decker greep meteen in en bracht Barry in de ploeg. De aanvaller dreigde meteen met een kopbal, Defourny kon klemmen. Vijf minuten later belandde de wedstrijd echter in een definitieve plooi. De Sart vond Challouk andermaal aan de tweede paal. In een poging om de voorzet van de spits weg te werken, devieerde Van Damme de bal in eigen doel: 3-0. Geel-blauw was aangeslagen. Barry en Ribeiro probeerden het nadien nog met afstandsschoten, een wederom sterk keepende Defourny stond telkens pal. In de 83ste minuut kon SKB alsnog de eer redden via kapitein Hoggas. Nadien kenden pogingen van Ismaheel en Coopman geen succes. Eindstand: 3-1.

Volgende week zondag (30/10) neemt SKB het thuis op tegen Jong Genk. Tickets voor deze partij zijn reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas, Ismaheel, Van Damme (73' Fall), Wuytens (46' Kablan), Ribeiro, Corryn (52' Barry), Vukotic, Bateau, Mbokani (73' Coopman)

Scoreverloop:
16' 1-0 Barreto 50' 2-0 Challouk 64' 3-0 Van Damme (own) 83' 3-1 Hoggas