StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Leuk weetje over een gewezen coach met dank aan Luc Rombaut.
Yannick Ferrera zat de voorbije tien maanden zonder club na zijn vertrek bij het Saudische Al-Fateh, maar heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden. De 42-jarige Brusselaar werd vrijdag voorgesteld bij zijn nieuwe werkgever. De naam van Ferrera viel onlangs ook bij Deinze als nieuwe coach, maar hij keert uiteindelijk niet terug naar België. In plaats daarvan gaat hij aan de slag in Cyprus, waar hij een contract tot 2024 tekende bij Omonia Nicosia. Dat kegelde in augustus nog AA Gent uit de Europa League, maar daarna ging het steil bergaf. Eerder op de week werd trainer Neil Lennon na een zoveelste nederlaag ontslagen. De taak van Ferrera bij de Cypriotische bekerwinnaar is duidelijk: de ploeg naar de Cypriotische versie van Play-Off I loodsen. Daarvoor zal hij zijn elftal in de top zes moeten parkeren. Momenteel staat Omonia zevende op vier punten van de zesde plaats. Daarnaast zal hij ook de eer in de Europa League nog moeten zien te redden, want Omonia wist na vier wedstrijden nog geen enkel punt te pakken in een poule met Manchester United, Real Sociedad en Sheriff Tiraspol.


Voor Ferrera wordt het zijn zevende club als hoofdcoach. Hij begon zijn carrière als assistent van Michel Preud'homme bij AA Gent en Al-Shabab en stond daarna aan het roer bij Charleroi, STVV, Standard, KV Mechelen, Waasland-Beveren en Al-Fateh. Met Standard won hij in 2016 de Croky Cup.

* Derby met typische derbyscore.
Zaterdagavond namen Haasdonk en KSK Beveren het tegen mekaar op en met het 1-1 gelijkspel mocht de thuisploeg niet mopperen. Het aanvangskwartier was voor Haasdonk, maar daarna namen de bezoekers het commando over. Op slag van rust werd het toch 1-0 voor Haasdonk maar er zat wel een behoorlijke buitenspelgeur aan dit doelpunt.
Na rust ging KSKB door op zijn elan met op het uur de verdiende gelijkmaker van De Vos. De bezoekers bleven zoeken naar meer, maar raakten niet meer door de goed gesloten defensie van de thuisploeg. Met deze puntendeling schieten beide ploegen weinig op. KSK Beveren staat op een tiende plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden. Volgend weekend komt Heikant Zele naar Beveren dat telt 2 punten minder dan KSKB.

PVW.