StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE ZAL ER HET MEEST GODTS ZIJN VANAVOND ?

Zullen we eens met een woordspeling beginnen ? De Godts in het Genkse kamp heeft op dat vlak zijn familienaam mee, die van SK Beveren zijn voornaam, maar laat ons hopen dat Dieumerci een goddelijke match speelt. Hou overigens Mika Godts bij de Limburgers zeker in de gaten, want dit 17-jarig aanvallend talent is bij momenten een voorlijn op zichzelf, in die mate zelfs dat zijn ploegmaats misschien wel iets te gemakzuchtig de bal telkens bij Mika inleveren omdat ze weten dat hij meestal wat fraais in petto heeft, maar dat legt uiteraard een enorme druk/verantwoordelijkheid op de schouders van deze jonge snaak.

Na het verlies van vorig weekend in Molenbeek, kon deze match wat mij betreft niet snel genoeg worden gespeeld, kwestie van snel revanche kunnen nemen. Verliezen bij een medekandidaat voor de titel kan gebeuren en is geen schande, maar er zat iets ongemakkelijks en onverklaarbaars aan deze wedstrijd. Bijna 70 procent balbezit hebben en driemaal zo simpel worden uitgespeeld, onbegrijpelijk. Een Nederlandse voetbalgrootheid wiens initialen beginnen met JC, zei ooit dat als men zelf de bal heeft, de tegenstander niet gevaarlijk kan zijn, maar SKB is er in geslaagd toch weer een uitzondering op die wijsheid te vormen. Niet scherp genoeg zeker, maar ik zou die vaststelling iets verder durven open trekken dan uitsluitend een vingerwijzing naar onze defensie zoals Wim De Decker dat wel deed, want ook vanuit het middenveld kwamen onvoldoende ideeën om de gesloten verdediging van RWDM open te breken, zelfs niet met een numerieke meerderheid van een uur. De aanwezige supporters zaten voortdurend gekneld tussen, het wordt moeilijk na die vroege achterstand, maar tegelijkertijd groeide ook de overtuiging, zeker toen RWDM een kwartier voor rust met 10 verder moest, hier zit veel meer in en dat werd ge&iuplllustreerd 10 minuten voor tijd met de 3-1. En reken maar, er waren nog gekke dingen gebeurd indien de 3-2 die kort daarna nog in de lucht hing, was gevallen. De Decker ging in zijn nabeschouwing de toer op van Stijn Vreven jaren geleden door te verklaren dat hij benieuwd is naar de reactie van zijn spelers tegen Jong Genk, je weet wel, het verhaal van de kereltjes en de mannen.

Met 2 thuiswedstrijden voor de boeg tegen Genk en club Nxt, kan SK Beveren een interessante uitgangspositie verwerven voor de topper die er daarna aankomt op het Lisp, maar laten we stapje per stapje proberen te zetten. SKB verloor al 4 punten tegen beloftenploegen en Standard meegerekend waren het er bijna 6. Er is dus absoluut niet de minste aanleiding om te denken dat het vanavond wel zal los lopen, integendeel. Mogen we in dat geval herinneren aan het resultaat van gisterenavond toen Beerschot met 1-2 verloor van de Anderlecht Futures. We zijn dus gewaarschuwd en als die waarschuwing helpt doen we alvast een goeie zaak ten opzichte van De Mannekes.

Zo soepel KRc Genk zich in de JPL beweegt, zo moeizaam vergaat het Jong Genk in de Challenger Pro League. Moeizaam verwijst in eerste instantie naar het klassement waarin de Genkies na winst van Deinze vrijdagavond, de rode lantaarn in hun bezit hebben. Combinerend echter zit het vaak goed en op individueel vlak blijft het niet enkel bij Mika Godts als speler met toekomst, maar coach en team zijn nog te veel zoekende naar balans in het elftal. Hoge ogen zal Jong Genk dit seizoen in het klassement niet gooien, maar een leuk ploegje om naar te kijken, net als de andere beloftenploegen overigens, dat is het zeker wel. Als SK Beveren tot het laatst wil meedingen voor het kampioenschap, moeten wedstrijden als deze en die van volgende week zaterdagavond tegen Club Nxt gewonnen worden. Met Jong Genk, Club Nxt en Antwerp wacht een drieluik thuiswedstrijden die de drukte in het Freethielstadion voor de komende maanden kunnen beïnvloeden, lees reclame voor de eigen ploeg maken. Deze kans moeten we grijpen om met een goed gevoel richting nieuwjaarsmaand uit te kijken. Komaan Leeuwen !

Patrick Van Wesemael.