StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Rudy Camacho

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Rudy Camacho.

Rudy Camacho kwam in de zomer van 2016 over van het Franse CS Sedan-Ardennes, een derdeklasser. Voor ons als supporter van geel-blauw een nobele onbekende. Geen adelbrieven om u tegen te zeggen, geen verleden in de Jupiler Pro League. Mààr, wel meteen iemand die indruk maakte met zijn excentrieke speelstijl. Hoewel hij centraal in de verdediging postvatte, zag je hem ook vaak gevaarlijk voor doel, of lopend en dribbelend met de bal in het eigen zestienmetergebied. Rudy Camacho was niet bang van een risico. Hij schuwt geen dribbel en zoekt altijd de voetballende optie. Zoals dat bij elke voetballer is die risico in zijn spel betrekt, liep dat zo nu en dan eens mis. Dat was ook bij Camacho af en toe eens het geval. Desondanks was de Fransman een vaste waarde achterin. In totaal speelde hij in 2 seizoenen 67 wedstrijden voor Waasland-Beveren. Hij scoorde daarin ook 4 doelpunten. Een geslaagde passage op de Freethiel.

Schrikken was het wel toen de centrale verdediger plots zijn vertrek bij de club aankondigde. Camacho had een sensationele transfer naar de MLS te pakken. Een niet te missen kans voor de Fransman die meteen kon aansluiten bij het Canadese Montreal Impact.

In Canada werd hij een absolute sterkhouder. Momenteel vertoeft de Fransman nog steeds bij hetzelfde Montreal dat ondertussen wel al eens van naam veranderde en nu door het leven gaat als CF Montréal. Op dit moment staat de teller van Camacho bij de Canadese club op 126 gespeelde wedstrijden. Daarin scoorde hij 7 keer en gaf ook al 2 assists. Hij pakte er ook al 2x de Canadian Cup. Eén keer in 2019 en 1 keer in 2021. Geen slechte cijfers voor een verdediger.

Een succesverhaal na zijn vertrek op de Freethiel. De ondertussen 31-jarige Camacho is nog steeds een onbetwiste vaste waarde voor de club, en dat lijkt ook nog wel een tijdje zo te gaan blijven. Ik gun het de flamboyante verdediger met heel wat technische bagage van harte. Wie weet zien we hem ooit nog terug op de Freethiel.

Seppe Meul.