StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VERTROUWEN TANKEN VOOR LIERSE.

De twaalfde speeldag van de Challenger Pro League kondigt zich aan als een interessante waarop een aantal verrassingen niet uit te sluiten zijn en dan is het zaak zelf goed bij de les te zijn en pas daarna even te kijken hoe de concurrentie het heeft gedaan. Dat zal slechts gedeeltelijk luken voor SK Beveren omdat het morgen pas aan de slag gaat tegen Club Nxt, maar vanavond al weet hoe RWDM in Dender en de Anderlecht Futures tegen hun leeftijdsgenoten van Standard, het er hebben van afgebracht. Met Lommel - Beerschot en Lierse Kempenzonen tegen Jong Genk staan er zondag nog eens 2 aantrekkelijke affiches op het programma.

Met Club Nxt dat wordt getraind door Nicky Hayen, krijgt SKB een tweede beloftenploeg binnen de week over de vloer. Omdat Jong Genk al binnen het kwartier met een mannetje verder moest en na die uitsluiting de stand vanop de stip op 2-0 werd gebracht door Mbokani, was deze partij tegen de overigens vaak vlot combinerende Limburgers, geen echte waardemeter. Het ging er, ondanks die rode kaart, net iets te vriendschappelijk aan toe, alsof de 21 acteurs hadden afgesproken om mekaar geen pijn te doen en er een trainingspartijtje van te maken. Pluspunten aan Beverse zijde waren de degelijke partij van Sander Coopman die beetje bij beetje naar zijn betere niveau aan het groeien is en de grote gunfactor tussen Mbokani en goudhaantje Barry. Die pluspunten heeft zonder twijfel ook Nicky Hayen genoteerd, maar als thuisploeg en club met ambitie, zijn er geen excuses mogelijk om nieuw puntenverlies tegen Club Nxt te wettigen, want inderdaad, in Roeselare een paar maand geleden kwam SK Beveren niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Hoe zou het trouwens zijn met de geblesseerden Ribeiro Costa en Joachim Van Damme ?

De beloften van Blauw-Zwart (Club Nxt) hadden het aanvankelijk lastig om hun draai te vinden in de CPL, maar ondertussen zijn ze gestadig bezig de weg naar boven in te zetten. Met een zesde plaats in de rangschikking staat Club Next keurig middenin met 16 punten en dat zijn er nauwelijks 3 minder dan de seizoensrevelatie Anderlecht. En zelfs de kloof met de koplopers SK Beveren en RWDM bedraagt amper 5 punten zodat winst van de Bruggelingen op de Freethiel het gat verkleind tot 2 schamele puntjes. En dan is er de factor Nicky Hayen. Van de Bolt Football Holdings een vrijgeleide gekregen om een paar jaar geleden Waasland-Beveren met een redelijk potentieel in eerste klasse te houden, maar ondanks het feit dat hij het hele seizoen het vertrouwen bleef genieten van zijn bazen, daarin helaas niet geslaagd en we zullen nooit weten natuurlijk welke daarvan de hoofdoorzaak is geweest. Indien SK Beveren liefst met een beetje marge richting het Lisp trekt volgende week zondag 13 november, dan doet het er goed aan de volle pot in Beveren te houden morgen.

Patrick Van Wesemael.