* Leiders winnen, maar hebben minder overschot dan de achtervolgers.
De twaalfde speeldag in de Challenger Pro League zit er op en bovenin het klassement blijft alles ongewijzigd. Zowel het leidersduo RWDM en SK Beveren als de achtervolgers Lierse Kempenzonen, Anderlecht Futures als Beerschot pakten 3 punten, maar dat ging voor de ene al wat moeizamer dan de andere. Een zakelijk RWDM was vrijdagavond baas op het veld van Dender, maar het verschil bleef beperkt tot een doelpunt. Ook SKB moest diep gaan om de 3 punten op de Freethiel te houden en het kon daarbij gelukkig rekenen op een secure Beau Reus. Barry trof wel tweemaal het doelkader, maar de ploeg miste, op het openingskwartier na, de overtuiging om het publiek te verwennen. Aan die overtuiging ontbrak het Beerschot op het veld van Lommel en Lierse thuis tegen Jong Genk, niet. De Mannekes waren indrukwekkend in Lommel en drukten dat ook uit met een knappe 1-3 overwinning die best hoger had kunnen oplopen. Lierse Kempenzonen, onze volgende tegenstander nu zondag 13 november, blijft de spektakelploeg bij uitstek. Op het Lisp moest Jong Genk met 4-2 voor de bijl, maar het zat ook wel wat mee, want bij een 0-1 tussenstand voor de Limburgers, werd een zuivere strafschop voor Jong Genk geweigerd en op slag van rust scoorde de Pallieters tweemaal in even zoveel minuten. En het is ondertussen geen toeval meer dat de Anderlecht Futures zeer vlotjes meedraaien in het klassement en voor geen enkele tegenstander het onderspit moeten delven. Vrijdagavond al werd SL16 eenvoudig opzij gezet met 3-0. Van deze twaalfde speeldag hebben we geleerd wat we eigenlijk al wisten, nl. nooit rekenen dat de concurrentie punten zal laten liggen, maar zelf de puntjes op de "i" zetten en pas daarna een blik over het muurtje werpen om te zien wat de voornaamste belagers hebben gedaan. Het belooft wederom een boeiend voetbalweekend te worden in 1B met vrijdag 11 november Club Nxt dat de Anderlecht Futures ontvangt, een dag later geeft Beerschot op 'T Kiel Virton partij en zondag trekt SK Beveren naar het Lisp en is Lommel de gast in het Edmond Machtenstadion van RWDM.

* KSK Beveren stunt tegen leiders.
KSK Beveren heeft zijn goeie vorm van de voorbije weken bevestigd met een klinkende 1-3 overwinning op het veld van leider Kleit dat door deze nederlaag de periodetitel op het nippertje ziet ontglippen ten voordele van Borstbeke. KSKB stond halverwege de partij op een verdiende 0-1 voorsprong, maar gaf die meteen na de herneming uit handen, op dat moment de eerste kans in de wedstrijd voor de ontgoochelende leidersploeg. Lang kon de thuisploeg van die gelijkmaker niet genieten, want 5 minuten later stonden de Waaslanders opnieuw op voorsprong. Even voorbij het uur maakte KSK Beveren 1-3 en dat zou ook de eindstand worden. Geel-Blauw doet een uitstekende zaak in de rangschikking, want het staat nu op een mooie vijfde plaats met 16 punten op amper 4 punten van de nieuwe koploper Borstbeke. Volgend weekend wacht een interessante thuismatch tegen traditieclub Sottegem dat evenveel punten telt als KSKB.