StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wie is nu eigenlijk de beste van de kandidaat-promovendi ?
Zullen we voor de gemakkelijkheid de Anderlecht Futures die mijn absolute sympathie genieten even niet meerekenen, want zij kunnen in theorie wel kampioen worden, maar niet promoveren. Het was onze penningmeester Danny die op een bestuursvergadering tijdens de gebruikelijke afsluitende babbel opmerkte dat voor hem RWDM misschien wel de sterkste ploeg is van de CPL. Ik ben er van overtuigd dat Danny zeker niet alleen zal staan met die mening en op 19 november wanneer de Brusselaars naar de Freethiel afzakken, zullen we daar wellicht een nog beter zicht op krijgen, want de 3-1 winst van RWDM een paar weken geleden tegen SKB lijkt mij te weinig als maatstaf. Daarom ga ik proberen een objectieve waarneming te formuleren en ben zelf razend benieuwd wat daarvan zal kloppen op het einde van het seizoen wanneer de hoofdprijs is uitgereikt. Ik heb tot nu toe van de kandidaat-promovendi een match of 7 gevolgd en wat mij betreft is Lierse Kempenzonen de meest aantrekkelijk voetballende ploeg en het is zeker niet kansloos voor de titel. Het incasseert makkelijk tegendoelpunten, maar het scoort meestal een of meer goals dan de tegenstander en daar komt men een heel eind mee. RWDM is voor velen de te kloppen ploeg en die mening wil ik wel delen, maar het is toch al zo vaak gered door zijn keeper Defourny. Die doet natuurlijk mee, maar het zegt ook iets over de kansen die het bij momenten moet toestaan en zelfs Mignolet heeft ondertussen ervaren dat dit niet blijft duren. RWDM is alleszins de meest efficiënte ploeg, of zoals de verslaggever het dit weekend uitdrukte tijdens Dender - RWDM, de meest zakelijke ploeg. Wie dit uitgekookt Molenbeek achter zich weet te houden na 32 speeldagen, mag zich waarschijnlijk kampioen noemen van de CPL. Geprangd tussen Lierse Kempenzonen en RWDM zit SK Beveren. Niet zo spectaculair als de Pallieters en niet zo efficiënt als RWDM, maar wel van beiden een beetje. Wim De Decker kan wel beschikken over de meest ruime en kwalitatieve kern van 1B, maar de indruk ontstaat dat iets te veel wordt gerekend op de individuele klasse van een Barry, Mbokani, Ribero Costa, Hoggas enz. Het lijkt er op dat SK Beveren collectief het minst ver staat van deze ploegen, maar het verschil is miniem en het geluk van de dag zal op beslissende momenten doorslaggevend zijn. Onze statistieken mogen anders wel gezien worden, want SKB heeft samen met Lierse de beste aanval (ze maakten elk 25 doelpunten, dat wordt dus leuk zondag) en qua tegendoelpunten doet RWDM net een goaltje beter dan SKB (11 tegendoelpunten voor RWDM, 12 voor SKB). Mooie cijfers en toch zegt iets in mij dat het nog wat soepeler mag, maar ik vergis mij graag, liefst al zondag in Lier.
Beerschot heeft dan weer het voordeel dat zij geen uitgesproken favoriet zijn voor de titel vanwege een ploeg in opbouw. Kan best zijn, maar zij maken bij momenten indruk hoor zoals afgelopen zaterdag in Lommel met alweer een beresterke Baeten. Indien de Mannekes kunnen blijven aanklampen de komende weken en in de maanden van de waarheid straks een goed gevuld Kiel achter zich krijgen, hou er dan toch maar rekening mee dat zij in staat zijn een rol van betekenis te spelen.

* Morgen woensdag halen de Freethielvrienden Bornem hun tickets voor Lierse Kempenzonen.
Vandaag is het de laatste dag dat supporters kunnen inschrijven om zondag met de Freethielvrienden Bornem mee te rijden naar Lier en zeker te zijn van hun ticket. Wij gaan immers morgen woensdag onze tickets afhalen in Beveren. Meerijden met de bus vanuit Hingene kan dan nog steeds, maar geïnteresseerden moeten dan zelf op het Beverse secretariaat hun ticket gaan halen. Wie meer info wil kan altijd mailen naar info@freethielvrienden.be of bellen naar het nummer 0475-91.29.92. De autocar van de Freethielvrienden Bornem vertrekt zondag om 14 uur aan ons lokaal Café De Zwaan in Hingene.

PVW.