StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Davy Roef

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Davy Roef.

Davy Roef kwam als groot talent aan op de Freethiel in 2017. De doelman met sterke reflexen werd gehuurd van recordkampioen RSC Anderlecht. Hij veroverde meteen de nummer 1 bij Waasland-Beveren. Dat stond doorheen zijn hele passage bij geel-blauw zelden tot nooit ter discussie. Tussen 2017 en 2019 stond hij 63 keer onder de lat voor W-B. Hij wist daarin 8 keer de 0 te houden. Een cijfer dat toch enigszins genuanceerd mag worden. In doel staan bij een degradatiekandidaat, het is er maar weinigen gegeven die dit met succes te vervullen. De wedstrijd waar Roef in Beverse loondienst bekend om zal blijven staan, is de wedstrijd op KV Mechelen in 2018. Daarin keepte hij de wedstrijd van z'n leven, al moest hij zich wel 2 keer omdraaien. Later zou er een omkoopschandaal losbreken rond die wedstrijd, maar aan hem zal dat zeker niet gelegen hebben. In Beveren zal Roef voor altijd bekend blijven voor de vele penalty's die hij gestopt heeft voor geel-blauw. Altijd de rust zelve, geen tierlantijntjes, gewoon keepen & steengoed ook.

Het was dan ook logisch dat RSC Anderlecht de doelman terug in de kern wilde hebben. Verrassend was het dan weer wel toen bleek dat Roef niet de nummer 1 ging worden of krijgen in de hoofdstad. Net zoals zijn periode voor de uitleenbeurt aan Beveren, moest Roef plaatsnemen op de bank. En dat was niet naar de zin van de doelman. Terecht ook. Een Roef in goede doen heeft bij elke eersteklasser een plaats onder de lat die zelfs niet ter discussie zou mogen staan.

Een nieuw vertrek dus. Deze keer permanent. Heel wat eersteklassers boden zich aan. Uiteindelijk koos Roef voor een transfer naar AA Gent. Bij zijn aankomst hadden de Buffalo's nog geen échte nummer 1. Zo leek het erop dat Roef eindelijk zijn kans zou krijgen bij een Belgische topclub. Maar dat was buiten de komst van Sinan Bolat gerekend. De Turkse doelman trok verrassend van Antwerp naar Gent. Michel Louwagie & co kozen voor Bolat in doel en zo moest Roef opnieuw bankzitten.

Tot Bolat zijn minst mooie kant liet zien en niet wilde verlengen bij de Buffalo's. Hij kwam in conflict met het bestuur en zo verloor hij zijn plaats in de basis. Tijd voor Roef. Nu voor echt. De Belgische doelman toonde meteen zijn waarde en zorgde voor zekerheid achterin. Zijn klasse was hij nog niet verloren, zijn reflexen evenmin. In totaal stond hij al 47 keer in doel bij AA Gent. Daarin hield hij 16 keer de 0. Ook een mooi cijfer, gezien de moeilijke periode waar de Buffalo’s momenteel nog altijd doorgaan.

Nu is Roef zijn plaats opnieuw kwijt aan een nieuwe concurrent. Tegen de Fransman Paul Nardi moet Davy momenteel het onderspit delven. Ik hoop alvast dat de doelman snel weer zijn kunnen mag tonen & zijn plaats in doel weer mag innemen.

Seppe Meul.