StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET BEKERTORNOOI EERVOL VERLATEN.

Vanavond vanaf 19 uur of vroeger, zal het op en rond de Freethiel behoorlijk druk worden, want de komst van The Great Old was ook in vroegere dagen een garantie voor een goed gevuld huis. Supporters die een ticket hebben aangeschaft voor deze bekermatch doen er dus goed aan om op tijd te komen, want er moet rekening gehouden worden met grondige controles bij de ingangen en dus het nodige tijdverlies.

Op het moment dat deze aantrekkelijke bekeraffiche uit de trommel kwam, stond Antwerp met een ruime voorsprong op kop in het klassement van de Jupiler Pro League, terwijl SK Beveren nog volop zoekende was naar een eigen identiteit, een zoektocht die nog niet helemaal is afgerond trouwens. De voorbije weken echter is er op sportief vlak toch wel een en ander gebeurd bij beide clubs.

Antwerp raakte, toch enigszins verrassend na een schitterende serie, betrokken in een ongewenste vrije val en dan wordt het meestal ook in de kleedkamer onrustig, terwijl SK Beveren het omgekeerde gevoel creëerde. Het zette een miniserietje neer van 3 opeenvolgende overwinningen, nestelde zich samen met RWDM bovenin de rangschikking en niet onbelangrijk, het haalde met Dieumerci Mbokani een grote vis binnen en laat die nu uitgerekend het huishouden op de Bosuil kennen als zijn broekzak. Kortom, het zou wel eens kunnen dat Vanbommel en Co een tikkeltje afgunstig zijn op de rust en sereniteit die er momenteel heerst in de Beverse kleedkamer, want die windstilte ontbreekt, mede door de sportieve terugval en intern gerommel, op dit moment aan de andere kant van de Schelde.

Desondanks zou het een brug te ver zijn om te geloven dat door de geciteerde omstandigheden, de winstkansen van SK Beveren in dit bekerduel, gestegen zijn. Voetbal en in het bijzonder bekerwedstrijden, blijven onvoorspelbaar en in elke ronde van de Croky Cup vallen telkens wel een aantal verrassingen te noteren, maar we mogen niet doen alsof de verbluffende competitiestart van Antwerp waarin het pakweg een 27 op 30 haalde, er nooit is geweest. Ondanks de onmiskenbare inzinking, staat Rood-Wit nog altijd op een keurige tweede plaats, beschikt het over een ruime en kwalitatieve spelerskern en kan het, tenzij blijvend uitzonderlijke omstandigheden, nog moeilijk play-off I ontlopen. En door de vroege Europese uitschakeling zal The Great Old niet vies zijn van een verlengd Belgisch bekertornooi, want wat extra inkomsten met zulk een ruime kern heeft de clubkas zeker gemist.

Maar het blijft niet bij een blij weerzien tussen Mbokani en Antwerp. Ook voor coach Wim De Decker en Michaël Frey wordt dit een partij om in positieve zin naar uit te kijken. Het blijft een heuse stunt dat De Decker een zoals nu weer blijkt, lastige club als Antwerp uit het vagevuur van tweede klasse te hebben bevrijd. Dat de club ondertussen Europees voetbal mocht spelen en opnieuw tot de elite van het Belgisch voetbal hoort, daar heeft Wim ongetwijfeld zijn steentje toe bijgedragen. En dan hebben we het nog niet gehad over die sympathieke Zwitser die als volslagen onbekend vanuit Turkije op de Freethiel neerstreek en ondanks een seizoen lang vechten tegen de degradatie, o zo gemakkelijk de weg naar de netten vond, alsof de nieuwe Erwin Albert was opgestaan. Ongevoelig blijven voor zijn tomeloze inzet van minuut 1 tot minuut 90 is onmogelijk. Michaël heeft weinig tijd nodig gehad om de harten van veel Beverse supporters te beroerenen en zagen hem met spijt in datzelfde hart vertrekken, maar iedereen gunde hem wel die mooie transfer als dank voor de ontelbare vuile meters in dienst van Waasland-Beveren en vele belangrijke goals. Frey begon alweer sterk aan het seizoen, maar raakte geblesseerd en het herwinnen van zijn basisplaats lukt sinds zijn herstel uiterst moeizaam, maar iets in mij zegt dat Michaël vanavond in de ploeg staat en als er iemand voor Antwerp zou scoren, laat het aub Frey zijn !

Moeten we dan helemaal geen cent geven voor de kansen van SK Beveren ? Natuurlijk wel, want daarom noemt het spelletje voetbal en daarin is alles mogelijk. Ik vrees alleen dat wanneer SKB zou stunten (ik acht de kans echter zeer klein en dat heeft niks te maken met graag in de rol van underdog kruipen, maar met zin voor realiteit), dit voor overmoed zou zorgen mbt de topper van zondag op het Lisp. Natuurlijk zou een overwinning fantastisch zijn, maar uiteindelijk staan we dan gewoon in de volgende bekerronde en is de weg naar het Koning Boudewijnstadion nog ver weg. Ik heb niet te kiezen, maar geef mij maar een leuke pot voetbal straks en eervol het bekertornooi verlaten om vervolgens zondag de volle pot mee te graaien uit Lier. En voor wie er nog zou aan twijfelen, ik zou het echt niet erg vinden als de beide matchen met winst worden afgesloten. Ik ga alvast uitzonderlijk heel ontspannen naar de Freethiel, want niks te verliezen, alles te winnen en vooral hopen dat onze spelers schadevrij kunnen blijven.

Patrick Van Wesemael.