StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WORDT EEN BEZOEK AAN LIERKE OOK EEN PLEZIERKE ?

Van de 2 koplopers komt SK Beveren deze namiddag het eerst in actie, want pas om 20 uur begint RWDM er aan thuis tegen Lommel. Mits een goed resultaat op het Lisp kan SKB de Brusselaars met wat extra druk opzadelen, maar het valt te betwijfelen of RWDM zo snel van zijn melk is te brengen.

De wedstrijd van 2 oktober tussen SK Beveren en Lierse Kempenzonen zal voor de beide ploegen totaal uiteenlopende ervaringen oproepen. De sprekende 5-0 eindcijfers met een ongrijpbare Ribeiro Costa deden de Freethiel exploderen, terwijl de Lierse entourage de gebeurtenissen van die zevende speeldag als een complete off-day heeft bestempeld en inderdaad, er werden wel wat kapitale blunders gemaakt achterin bij de bezoekers die dag.

Het zal de trouwe klanten van onze website niet zijn ontgaan dat ik hier de voorbije maanden mijn respect voor de manier van spelen van Lierse Kempenzonen niet onder stoelen of banken heb gestoken. Corry Konings scoorde vele jaren geleden in de Lage Landen een grote hit met "Leve en Late Leven" en coach Tom Van Imschoot van de Pallieters heeft de titel lichtjes aangepast tot "Voetballen en Laten Voetballen". Die filosofie heeft van Lierse de meest aantrekkelijke ploeg van de Challenger Pro League gemaakt en dat het die status heeft verworven met grotendeels Belgische betaalbare spelers, aangevuld met enkele voor het hogere niveau "afgeschreven" buitenlanders zoals topschutter Rocha, daar neem ik graag mijn pet voor af.

Hoe groot ook mijn bewondering voor het werk van Tom Van Imschoot en zijn équipe, straks is Lierse gewoon een te duchten concurrent die wat graag revanche zal willen nemen voor de pijnlijke afstraffing die het begin oktober op de Freethiel kreeg, maar het wil vooral voeling blijven houden in het klassement met RWDM en SK Beveren. Er wordt dezer dagen vaak gesproken over de 3 dalers van 1A naar 1B en het feit dat het moment is aangebroken om de Challenger Pro League te verlaten, maar er wordt wel eens vergeten dat op dit moment ook al 4 mooie traditieclubs in tweede klasse (SK Beveren, Lierse, RWDM en Beerschot) voor slechts 1 plaatsje strijden in de Jupiler Pro League.

Alhoewel midweeks zowel Lierse tegen Anderlecht als SK Beveren door Antwerp uit het bekertornooi werden geknikkerd, mochten ze dat beiden met opgeheven hoofd doen. Na 120 minuten voetballen stond het zowel op de Freethiel als op het Lisp 2-2 en werden de strafschoppen de tweedeklassers fataal. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat Lierse het stukken beter deed vanop de elfmeterstip en zijn lot pas moest aanvaarden na een penalty of 20, terwijl Hoggas en Mbokani in de strafschoppenreeks al vroegtijdig een eind maakten aan een verlengd bekerparcours. Lierse moest wel tegen Anderlecht 120 minuten strijden met gelijke wapens (11 tegen 11), terwijl SKB 110 minuten met een mannetje meer mocht spelen tegen Antwerp. SK Beveren een numerieke meerderheid, het is geen gelukkig huwelijk, want ook in Molenbeek vond Geel-Blauw geen oplossing voor een uur spelen met een mannetje extra.

Lierse Kempenzonen tegen SK Beveren, een mens kan zich toch niet voorstellen dat deze partij op een brilscore zal eindigen ! Of zullen de 120 minuten van donderdag en het gevoel van uitschakeling toch hun tol eisen ? Het wordt trouwens de hoogste tijd dat SK Beveren nog eens een driepunter scoort op verplaatsing.

Patrick Van Wesemael.