* Dagje KSK Beveren bij de Freethielvrienden Bornem.
Ook voor KSK Beveren zijn het drukke tijden. Het competitiebegin verliep een beetje met vallen en opstaan, maar ondertussen heeft het de weg naar boven ingezet met vorige week een knalprestatie en winst bij op dat moment leider Kleit. Dit weekend ontving het traditieclub KSV Sottegem getooid in dezelfde Geel-Blauwe kleuren als KSK Beveren en ooit getraind door de op de Freethiel genoegzaam bekende en succesvolle Urbain Braems. Volgend op het verslagje van Geert De Vreese is er wat meer uitleg door Geert van een toch wel knap Europees initiatief waarvoor KSK Beveren zich liet inschrijven met tot slot een terugblik op de eerste groepswedstrijd van KSKB. Maar beginnen doen we met het verslagje van KSKB – KSV Sottegem.

Het werd niet echt een hoogstaande maar wel vrij spectaculaire partij.
Beveren kwam het best uit de starblokken maar het waren de bezoekers die na tien minuten op voorsprong kwamen. Beveren bleef echter de betere ploeg en kwam verdiend langszij op het halfuur.
Toch was het toen al duidelijk dat de Beverse defensie niet echt waterdicht was en dat werd net voor de pauze nog eens bewezen met een tweede bezoekende doelpunt tot gevolg.

Kort na de rust werd het meteen 1-3 en leek de partij gespeeld, maar vijf minuten later was er weer spanning in de partij door een tweede Beverse goal. Vanaf toen was het duidelijk dat het ofwel nog 3-3 zou worden ofwel 2-4. Gelukkig werd het dus nog 3-3 en dit tien minuten voor tijd, meteen ook de eindstand. Beveren blijft daarmee op een gedeelde vijfde plaats in het klassement. Volgende zondag is er weer een thuispartij en ditmaal tegen Mariakerke, dat evenveel punten telt dan Beveren (17).

Maar eerst moet KSK Beveren nog Europees spelen, jawel. Volgende dinsdag start namelijk de Fenix-trophy, een Europees tornooi tussen negen amateurclubs uit verschillende landen en allemaal fan-owned clubs. Het is de tweede editie en de clubs zijn onderverdeeld in drie groepen van elk drie clubs dus. Nu dinsdag begint Beveren aan dit Europees avontuur in Engeland en dit tegen FC United of Manchester, de winnaar van de eerste editie en opnieuw favoriet. De andere ploeg in deze groep is een club uit het Spaanse Valencia.

En dan nu een terugblik op de eerste groepswedstrijd van KSK Beveren, een match die gisteren, dnsdag 15 november werd gespeeld.
KSK Beveren heeft vanavond zijn eerste poulewedstrijd afgewerkt in de Fenix-trophy.
Geelblauw werd in het Engelse Broadhurst Park verwelkomd door het plaatselijke FC United of Manchester, een club opgericht in 2005 door verschillende supporters die niet akkoord gingen met de overname van het grote Manchester United door de Amerikaanse miljardair Malcolm Glazer. De club speelt op dit moment op het zevende niveau van het Engelse voetbal.
De wedstrijd zelf werd bijgewoond door een 50-tal Beverse supporters en was rechtstreeks te bekijken op you tube en dit voorzien met commentaar van twee plaatselijke reporters.
In een leuke eerste helft was het balbezit voor de thuisploeg maar de beste kansen voor Beveren. Toch was het United dat tweemaal wist te scoren en dit met twee heerlijke afstandsschoten. Geelblauw had meer verdiend dan een 2-0 achterstand bij de rust.
Net na het uur lukte Beveren dan toch de verdiende aansluitingstreffer via een al even heerlijke lobbal van de heroptredende Vergauwen die dus in zijn eerste speelminuten van het seizoen direct wist te scoren. De hoop op een gelijkspel werd geelblauw echter ontnomen door een toch wel zeer licht toegekende penalty, 3-1 dus na 70 minuten en wedstrijd gespeeld. De thuisploeg lukte in blessuretijd nog een vierde doelpunt zodat het alsnog een nederlaag werd in overdreven cijfers. Maar al bij al toch een sterke prestatie van KSKB tegen een sterke tegenstander.

Op donderdag 24 november speelt Beveren zijn tweede partij in dit tornooi en dan ontvangt KSK Beveren het Spaanse Cuenca Mestallistes uit Valencia.