StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hoe zou het nog met ... zijn ?
Het gaat goed met SK Beveren. Er wordt veel gewonnen, de ploeg staat mee op kop in de CPL en de supporters vinden, mede door een aantal mooie initiatieven van de club, beetje bij beetje de weg terug naar de Freethiel. Die Freethiel leeft weer en dat zullen we merken nu zondag wanneer om 14 uur de wedstrijd van de Rode Duivels in Blok E en het Themacafé op scherm wordt gebracht om daarna met zijn allen achter SKB te staan in de hoop de thuiswedstrijd tegen Lommel van 16.30 uur met een driepunter te kunnen afronden. Hoofdzakelijk positief nieuws dus, maar of iedereen in de ziekenboeg die mening deelt is een ander paar mouwen. Daniel Maderner, Louis Verstraete en jongeling Kipre Anicet, wat is het ontzettend stil rond deze gasten. Toch niet vergeten dat bij aanvang van het seizoen er werd van uitgegaan dat Maderner en Verstraete zonder ongelukken basisspelers zouden zijn en de Ivoriaanse belofte Anicet die in de voorbereiding bij momenten flitsen van klasse liet zien, af en toe op een invalbeurt zou kunnen rekenen. Voor Daniel Maderner sloeg het noodlot vrij vroeg op het seizoen toe met een kruisbandblessure als gevolg en in het beste geval misschien nog wat minuten maken in de eindronde. Gelukkig werd toen al achter de schermen werk gemaakt van de komst van Dieumerci Mbokani, want dat Tierno Barry in de eerste seizoenshelft al brokken zou maken, niemand die daarin geloofde en in geval de topschutter van vorig seizoen in de tweede klasse zou uitvallen, was het wenselijk dat een club met ambitie een waardige vervanger achter de hand had. Helaas voor onze sympathieke Oostenrijker werd die vrees realiteit, maar oef dat de club vooruitziend is geweest. En hoe zou het ondertussen zijn met Louiske Verstraete ? Uitgevallen met een rugblessure (en dat is niet de eerste keer), maar wat blijft het angstvallig stil rond zijn persoon en in principe is hij toch niet de eerste de beste. De vraag moet gesteld worden hoe lang Louis met deze hoge frequentie aan uitvallen, nodig zal hebben om weer op niveau terug te komen. En dan is er tot slot nog Kipre Anicet in wie bepaalde clubinsiders een nieuwe Yapi Yapo herkenden. Voor hem sloeg het noodlot vorig seizoen toe, maar in de voorbereiding zagen we voorzichtig positieve signalen dat hij die brutte pech goed had verwerkt, maar vooral dat hij met zijn snelheid en vista onze club op termijn mooie diensten zou kunnen bewijzen. Die gunstige en hoopvolle vooruitzichten lijken wat getemperd, want er is "voorlopig" geen sprake meer van de pupil van Marco Né op de velden waardoor we veronderstellen dat hij opnieuw op de sukkel is. Het zal voor de ene dus wat langer duren dan de andere, maar het is onze wens dat het geciteerde trio dat nog maar weinig plezier beleefde aan dit heerlijk seizoen, snel kan aansluiten en mee genieten.

* Dat de grote ploegen daar maar eens een voorbeeld aan nemen.
Het is een slechte gewoonte geworden en kijk het maar eens na, telkens de Belgische ploegen een Europese wedstrijd hebben gespeeld, volgt nogal dikwijls een nederlaag of toch kostbaar puntenverlies in de Jupiler Pro League. Voor een verliepartij valt altijd wel iets te zeggen, maar in dit geval is het redelijk onbegrijpelijk aangezien we hier te maken hebben met voltijdse profs die van ’s morgens tot 's avonds in de watten worden gelegd. Dat die profs maar eens een voorbeeld nemen aan KSK Beveren dat begin vorige week een Europese wedstrijd speelde in Engeland, maar dit weekend op en top bij de les waren in eerste provinciale Oost-Vlaanderen waarin het Mariakerke ontving. Hierna vinden jullie alweer een leuke bijdrage van Geert DV die zelf uit de biecht klapt waar hij tijdens de rust vertoefde.

PVW.

KSK Beveren heeft zijn Europese wedstrijd van deze week goed verteerd. Het won met ruime 4-0 cijfers thuis tegen het sterke Gentse Mariakerke. Zonder doelkansen te kunnen forceren, waren de bezoekers in het eerste kwartier duidelijk de betere ploeg maar naargelang de eerste helft vorderde kwam geelblauw steeds beter in de wedstrijd. Net na het halfuur kwam Beveren fortuinlijk op voorsprong toen een voorzetschot van Van Roeyen in de winkelhaak belandde, 1-0 , meteen de rustscore.
De tweede helft ging goed op en neer zonder echte doelkansen tot net voor het uur Put een schitterende vrije trap ook al in de winkelhaak schilderde : 2-0. Drie minuten later was de partij beslecht toen De Vos een mooie aanval met het hoofd kon afronden : 3-0. Zeer zeker overdreven cijfers voor de moedige bezoekers die echter tien minuten voor tijd de kelk tot op de bodem moesten ledigen toen De Vos zijn tweede goal van de namiddag scoorde : 4-0. Zeker een verdiende zege voor geelblauw maar wel met wat overdreven cijfers.
Door deze overwinning komt geelblauw op een mooie gedeelde vierde plaats, op vier punten van leider Borsbeke. Nog even vermelden dat de keeperstrainer bij Mariakerke niemand minder is dan de toch wel onvergetelijke Franky Frans. Franky speelde slechts 1 seizoen bij geelblauw (1996-1997), maar hij is in Beveren nog altijd populair.
Franky zelf heeft nog altijd schitterende herinneringen van dat fantastische seizoen toen Beveren de titel pakte in de tweede afdeling. Tijdens de pauze was hij aanwezig in de kantine en konden we mooie momenten van toen oprakelen. Franky kende trouwens direct trouwe fan Rudi Beck, om maar te zeggen dat hij graag bij Beveren heeft gespeeld.
Volgende donderdag speelt Beveren zijn tweede partij in de Fenix-trophy en dit thuis tegen Cuenca Mestallistes uit Valencia. De volgende competitiewedstrijd voor Beveren is pas over twee weken en dit thuis tegen Eendracht Zele dat op dit moment net boven de degradatieplaatsen vertoeft.

Geert De Vreese.