SK Beveren heeft zondag voor het eerst dit seizoen verloren op de Freethiel en moet de koppositie aan Beerschot over laten. Meteen ook het tweede opeenvolgend puntenverlies in eigen stadion waardoor onze thuisreputatie die stilaan gestalte kreeg, een behoorlijke deuk heeft gekregen. Lommel was in de eerste helft de beter combinerende ploeg, maar had toch een misser nodig van Beau Reus om op voorsprong te komen. Het gebeurt wel vaker dat SKB tegen een technisch vaardig elftal (en dat is Lommel) het lastig heeft en dat was gisteren niet anders. De bezoekers waren baas en drukten dat meesterschap in de 25ste minuut uit met een tweede doelpunt. De hoop bij de Beverse supporters leefde weer op even voorbij het half uur toen Sander Coopman heerlijk een afvallende bal in een tijd op de slof nam. De wedstrijd kon opnieuw beginnen, maar ondanks een individueel nummertje van Barry rakelings over, werd de rust bereikt met 1-2.

Het was opnieuw Lommel dat het meest fris uit de kleedkamer kwam en met een perfecte counter de score naar 1-3 tilde. Ondanks de 2 doelpunten achterstand, bleef het gevoel dat er nog een verrassing in de lucht hing en toen Ribeiro Costa 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer lukte vanop de stip, groeide het geloof in een totale ommekeer zoals die op het Lisp. Een regen van kansen volstond echter niet voor de verdiende gelijkmaker, mede door een aantal uitstekende reddingen van de Lommelse sluitpost.

Door het verlies van de 2 koplopers doet Beerschot, vroeger dan het waarschijnlijk zelf had gedacht, een gouden zaak. SKB moet vooral de hand in eigen boezem durven steken, want het begon niet wakker aan de partij of misschien wel te lang naar de Rode Duivels gekeken, want hun vertoning tegen Marrokko was allesbehalve een goed voorspel. Er is uiteraard nog niks gebeurd met het oog op de titelstrijd, maar wat al enkele weken zichtbaar is, werd zondag nog eens bevestigd, nl. een aantal spelers waaronder Hoggas en Ismaheel, moeten dringend een tandje bijsteken of even op de bank gaan bezinnen. De scherpte die deze jongens missen is er in overvloed bij Vukotic die een beresterke partij speelde en niet voor het eerst dit seizoen.
Zondag in Deinze wacht wederom een lastige wedstrijd, want de Oost-Vlamingen zijn aan een heel sterke reeks bezig. Wie echter titelambities uitspreekt, moet in staat worden geacht zo'n reeks te onderbreken, net zoals Lommel onze serie thuiswedstrijden zonder nederlaag een halt heeft toegeroepen.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB GRIJPT NAAST LEIDERSPLAATS NA VERLIES TEGEN LOMMEL

Geel-blauw is er vanavond niet in geslaagd alleen op kop te komen in het klassement. Na de nederlaag van co-leider RWDM kon SKB tegen Lommel een zaakje doen, maar dat lukte helaas niet. Lommel kwam op een dubbele voorsprong na doelpunten van Belghali en Anello, Coopman milderde. Na rust vergrootte Martinez de Lommelse voorsprong. Ribeiro scoorde nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam geel-blauw niet meer. Eindstand: 2-3.

In een regenachtig Freethielstadion was het lang wachten op een eerste kans. In de 10de minuut wou bezoeker Belghali het leer vanop de flank voor doel brengen. Zijn (mislukte) voorzet vloog echter meteen richting de Beverse goal. Doelman Reus verkeek zich en zag de bal in zijn netten eindigen: 0-1. Op het kwartier reageerden onze Leeuwen een eerste keer. Na een lange uittrap van Reus zette Mbokani spitsbroeder Barry voor doel. De Fransman probeerde het met een lob, het leer vloog hoog over. In de 25ste minuut knutselden de bezoekers een prima aanval in elkaar. Martinez zette zich goed door op zijn flank, behield het overzicht en leverde de perfecte assist af voor Anello: 0-2. Geel-blauw was duidelijk aangeslagen, de eerstvolgende kans was opnieuw voor de bezoekers. Reus greep goed in op een nieuwe voorzet van Anello. In de 33ste minuut zocht en vond Coopman Kablan in het strafschopgebied. De Zwitser kopte het leer voor doel waarna de bal plots opnieuw voor de voeten van Coopman belandde. De middenvelder aarzelde niet, nam het leer in één tijd op de slof en knalde binnen: 1-2! We hadden opnieuw een wedstrijd! Na het doelpunt voetbalde geel-blauw voornamelijk op de Lommelse speelhelft, maar het was opnieuw lang wachten op een echte kans. Die kwam er in de extra time van de eerste helft alsnog. Barry probeerde het met een omhaal, zijn spectaculaire poging ging maar nipt over. Ruststand: 1-2.

Dries Wuytens moest na rust meteen een eerste keer ingrijpen na een prima voorzet van Martinez. De verdediger kon de bal maar net op tijd ontzetten voor de aanstormende Anello. SKB reageerde en leek de druk op te willen voeren. Maar na een Beverse hoekschop zette Martinez zijn turbo aan en snelde richting Reus. De Costa Ricaan zocht een ploegmaat aan de tweede paal, maar doordat zijn pass onderschept werd, belandde de bal prompt opnieuw voor zijn voeten. De rechtsbuiten aarzelde niet en trapte de 1-3 binnen. Barry wou zich niet neerleggen bij een nederlaag en knalde vanop afstand op doel, Ivezic hield het schot met een knappe parade uit doel. Onze T1 greep in en bracht Ribeiro, Reyners en Corryn in de ploeg. Geel-blauw voerde de druk op, een botsende kopbal van Mbokani werd opnieuw gered door Ivezic. Niet veel later ging een afgeblokt schot van Reyners nipt naast. In de 70ste minuut wees scheidsrechter Bourdeaud'hui naar de stip voor handspel van Anello. Ribeiro zette de strafschop feilloos om: 2-3. Geel-blauw had nog zo'n twintig minuten om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen. Twee minuten later hingen de bordjes al ei zo na in evenwicht, maar opnieuw redde Ivezic voor Lommel de meubelen met een waanzinnige redding op een kopbal van Barry. Een schot van Coopman werd afgeblokt, een voorzetschot van Reyners vloog over. Drie minuten voor tijd leek de 3-3 eindelijk toch te vallen, maar Barry besloot naast. In de extra time viel het doelpunt alsnog, maar de lijnrechter gaf aan dat Barry de bal in doel werkte vanuit een buitenspelpositie. In het absolute slot leek Lommel nog op weg naar 2-4, maar een vierde doelpunt bleef uit. Eindstand: 2-3.

Volgende week trekt geel-blauw richting Deinze. De wedstrijd vindt plaats op zondag 4 december om 18.00 uur. Voor deze partij geldt een verplichte buscombiregeling.